Tedaviler Kanserden Ölenlerin Sayısını Azaltacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Araştırmalar sonucu kanserden ölen kişi sayısının azalacağı görüldü. Prostat kanseri, meme kanseri ve diğer tüm kanser türlerinin ortaya çıkarılan tedaviler sonucunda ölen sayısının her yıl azaldığı görüldü. İngiltere’de yapılan araştırmalar kanserden ölen kişi sayısının her yıl dahada azaldığı ve 2020 yılına kadar bu oranın yüzde 35 oranına kadar düşmesini bekledikleri açıklandı.
Kanserden Ölen Kişi Sayısı Azalıyor mu?
Kanserle mücadele ve çıkarılan tedaviler sonucunda kanserden korunma ve kanseri yenen kişi sayısında meydana gelen artış. Kanser Destek Vakfı yaptığı araştırmalar sonucu kansere yakalanan ve kanserden ölen sayısında azalma olduğunu ve bu oranın her yıl azalarak devam ettiği belirtti. 2020 yılına kadar oranların yarı yarıya düşmesi beklendiği kanserden ölüm vakalarının artan tedavi şekilleri ve kanserle ilgili yeni bilgilerin elde edilmesi, kanserle mücadeleyi mümkün hale getiriyor.
tedaviler-kanserden-olen-kisi-sayisi-azaltiyor
Kanserle Mücadele Artıyor
Kansere yakalananların yapması gereken ve alması gereken birçok önlem var. Fakat, kanserler mücadele en önemliside pes etmemek ve her zaman moralini yüksek tutmaktır. Artık hekimler daha bilinçli ve kanserle ilgili ellerinde daha fazla bilgi bulunması ve erken teşhis edebilmeleri sayesinde hastalarına daha yararlı olabiliyor. Artan tedavi şekilleride kanserle mücadele oranını arttıryor. Kanserden ölen kişi sayısı her geçen yıl azalıyor. Yüzdelik bazda ise 2020 yılında kanserden ölen kişi sayısının yüzde 35 lere kadar düşmesi bekleniyor. Yani, kansere yakalanan her 100 kişiden 65’nin kurtulması bekleniyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ