Toplu Ödeme İle Emeklilik Mümkün mü? 2014

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Emeklilik konusunda çıkarılabilecek bir yeni yasanın müjdesi geldi. Emeklilikte yaşı bekleyenler için yapılan çalışmalar daha önceden duyurulmuştu. Şimdi ise toplu ödeme yapılarak emeklilik olması konusunda çalışma başlatıldığı haberi geldi. Emeklilik yaşına gelmesine rağmen henüz primlerini tamamlamamış olan kişilerin kalan prim günleri için toplu ödeme yaparak emekli olması üzerinde çalışıldığı belirtildi.
Toplu Ödemeyle Emeklilik Oluyor mu?
Toplu ödemeyle emeklilik herkesin merak ettiği ve aradığı sorulardan biri. Malesef şu anda toplu ödeme ile emeklilik mümkün değil. Sadece askerlik borçlanması ve doğum borçlanması gibi durumlar için toplu ödeme durumu söz konusu. Yani, erkeklerde askerlik yaptığı süreyi sigortalı olarak tanımlamak isterse bu sürede yatırılması gereken primleri toplu ödeyebilir, bayanlarda ise 2 çocuk sahibi olduğu için 2 yıllık primini toplu olarak ödemek mümkün. Bunun dışında toplu ödeme yaparak emekli olmak mümkün değildi.
toplu-odeme-ile-emeklilik-mumkun-mu
Toplu Ödeme ile Emeklilik
Emeklilik yaşı gelen ve bir miktar primini yatırmasına rağmen kalan dönemi toplu olarak yatırmak isteyenler için çalışma başlatıldığı öğrenildi. İddialara göre emeklilik yaşı gelenler kalan primlerini toplu olarak ödeme olanağına sahip olabilecek. Bu konuda gelecek yıllara ait prim tutarları faiziyle birlikte hesaplanacak ve dileyen emekli maaşından kesinti yaparak ödeyebilecek. Emeklilikte toplu ödeme ile emekliliğin mümkün olması durumunda birçok kişi için emeklilik yolu açılmış olacak. Fakat, bu durum Sosyal Güvenlik Kurumun’nun ilerleyen yıllarda güç bir duruma düşmesine neden olabilir.
Emeklilikte Yaşı Bekleyenler
Primlerini tamamlayan ancak yaşları henüz emeklilik şartlarına uygun yaşa gelmediği için emekliliklerini bekleyenler için yapılan çalışmanında sürdüğü, bu konuda SGK’ya ek yük sağlanmadan yaş bekleyenlerin emekli olabilmeleri konusunda çalışmaların devam ettiği belirttildi. Emeklilikte yaşı bekleyenler emeklilik süreleri için kaldığı süre boyunca maaşlarından kesinti yapılarak emekli edilebileceklerini açıkladı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ