Transandantal Meditasyon Nedir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Transandantal meditasyon, gün içerisinde kendi kendinize uygulayabileceğiniz, herhangi bir güç gerektirmeyen, zihin tekniği. Sabah ve akşam çeyrek saatlik seanslar halinde kendinize uygulayabileceğiniz bu meditasyon sayesinde, ağırlıklı olarak iç huzur hedeflenir. Seansları, rahat bir yerde oturup, sessiz ve sakin bir şekilde geçirmek mümkün. Sakin uyanıklık, Transandantal Meditasyon’un amaçladığı bir zihin tekniğidir. Bu teknikle bedenin tamamen rahatlaması ve zihnin, bilinç yapısının en sade haline geçiş yapması gerçekleşir. Bu evreye ise, “Transandantal Bilinç” denir. Bu bilinç evresini deneyimlemek, kişinin kendisinde saklı olan yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlar. Bunun yanı sıra, uygulama esnasında derin bir dinlenme aşaması ortaya çıkar. Bu da vücuttan yoğun stres ve yorgunluğun atılmasını sağlar. Bu etkilere bağlı olarak da, kişinin kendine olan güveni gelişir, ruhsal yapısı sağlamlaşır ve hayattaki etkinliği, başarısı artar.
Kimler Transandantal Meditasyon yapabilir?
Transandantal Meditasyon’un bilimsel bir teknik olduğu iddia edilmektedir. Bu tekniğii dileyen herkes çalışabilir. Çalışacak kişinin özel bir gruba veya inanca sahip olması beklenmez. Diğer meditasyon yöntemlerinden en büyük farkı, uygulama esnasında herhangi bir odaklanma gerekmemesidir. Çalışacak kişide özel bir yetenek olması gerekmez, bu sebeple öğrenilmesi oldukça kolaydır. Uygulamaya başlayacak kişinin eğitim düzeyi, kültürü, yaşadığı coğrafya ve benzeri özellikleri ne olursa olsun herkes Transandantal Meditasyon’dan yararlanabilir.
transandantal-meditasyon-nedir
Transandantal Meditasyon’un faydaları;
– Beyni geliştirir
– Hafızayı sağlamlaştırır
– Mutluluğu artırır
– Genç görünmeyi sağlar
– Yüksek tansiyonu azaltır
– Anksiyeteyi önler
– Kişilerler olan ilişkileri olumlu etkiler
– Stresi azaltır
– Empati yeteneğini artırır
– Enerji sağlar
– Uyku problemlerini engeller
– Yaratıcılığı ortaya çıkartır
Bilimsel araştırmalar ne gösteriyor?
Bu konu üzerine yapılan araştırmalardan ortaya çıkan sonuçlar çeşitli verileri göstermektedir. Bu uluslararası araştırmalar gösteriyor ki, Transandantal Meditasyon çalışan kişilerin birçoğu, kendilerinden ortalama 8 yaş genç insanların vücut ve ruhsal yapısına sahip oluyor. Bir diğer özellik ise, bu uygulamaları yapan kişilerin, hasta olma ihtimalleri, kalp krizi geçirme riskleri ve herhangi bir psikolojik dalganma yaşama ihtimallerinin oldukça düşük olduğudur. Sağladığı faydalar arasından bir diğer önemli olanı ise, TM çalışan kişilerin toplumda oldukça başarılı kişiler olduğudur. Bu kişiler, ikili ilkilerde oldukça sıcak, kendine güvenli, çevresine sevgiyle bakmayı başarabilen insanlardır. Bu sayede, sorunlarını kendi kendilerine çözerek, oldukça yüksek seviyede yaratıcılık belirtileri göstermektedirler. Etraflarına yaydıkları bu olumlu enerji sayesinde, yakın çevresinde ve toplumda fazlasıyla sevilen kişilerdir.
Çabalamak ve istikrarlı olmak önemli
Meditasyon çalışmaları, özellikle zihin yapıları üzerine yoğunlaşanları bazı durumlarda oldukça zorlayıcı olabilmektedirler. Özellikle de baskıcı bir sistemle büyüyen pek çok insanda doğal olarak ortaya çıkacağı gibi, bir çoğumuzun zihni serbest düşünceye açık değil. Çocukluktan bu yana, alışılagelmiş bir sistemi tersine çevirmeye çalışmak da oldukça emek isteyen bir süreç. Bu sebeplerden ötürü, meditasyona başlayan bir kişi başlangıçta normal olarak zorlanabilir. Fakat bu noktada pes etmeyip, düzenli çalışmaya devam etmelidir. Çünkü, önce serbest zihin yapısına ulaşması gerekmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ