Trump'ın Hastalanmasıyla ABD, Kıyamet Günü Uçaklarını Havalandırdı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melenia Trump’ın koronavirüs testi pozitif çıkarken, ABD’den kritik bir hamle geldi. ABD hükümeti, “Kıyamet Günü Uçakları” olarak bilinen “E-6B Mercuryler”i havalandırdı. Uzmanlar bu hamlenin mesaj niteliğinde olduğunu söyledi.
Koronavirüs salgınını ciddiye almayan tavırları ile bilinen ve bu nedenle eleştirilerin hedefinde yer alan ABD Başkanı Donald Trump ile eşi Melenia Trump’ın koronavirüs test sonuçları pozitif çıktı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamanın ardından tüm gözler ABD’ye çevrilmişti. ABD, Trump’ın salgına yakalanmasından kısa süre sonra, “Kıyamet Günü Uçakları” olarak adlandırılan “E-6B Mercury” uçaklarını havalandırdı.
“FÜZE FIRLATMA KABİLEYETİ OLAN ÜLKELERE MESAJ”
ABD’nin bu hamlesi tüm dünya tarafından merak edilirken, konuyla ilgili olarak Tim Hogan sosyal medyadan değerlendirmede bulundu. Hogan yaptığı açıklamada, “E-6B Mercury uçaklarının havalanmasının denizaltından fırlatılan balistik füze ve kıtalararası balistik füze fırlatma kabiliyetine sahip olan ülkelere mesaj” niteliğinde olduğunu belirtti.

“DÜNYA ÜZERİNDEKİ HERKESİ ÖLDÜRME KAPASİTESİNE SAHİP”
Hogan açıklamalarında, “Bu uçaklar bir devletin ABD’ye nükleer silahla saldırması halinde dünya üzerindeki herkesi öldürme kapasitesine sahip” dedi.
Öte yandan farklı uzmanlar da Hogan’ın açıklamalarını destekler nitelikte değerlendirmelerde bulundu. Uzman isimler, Rusya, Çin ve Kuzey Kore gibi rakip ülkelere, başkomutanın hasta olmasına rağmen “nükleer komuta sisteminin sağlam” olduğunu gösteren bir mesaj olduğunu ifade etti.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ