Turbo Dizel Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Dizel araba kullananların dikkat etmesi gereken hususlara başka bir makalemizde değinmiştik. Turbo dizel araçlarda ise durum biraz daha farklıdır. Turbo dizel otomobil kullananların dikkat etmesi gerekenler çok daha farklıdır. Fakat, dizel araba kullanırken dikkat etmeniz gerekenlere ek olarak turbo dizelde dikkat edilmesi gerekenlerde vardır.

Turbo Dizel Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Turbo dizel bir araca sahipseniz dikkat etmeniz gereken farklı konularda bulunuyor. Bunlardan ilki aracı ısıtırken dikkat etmelisiniz. Motorun ısınması için aracı ilk çalıştırdığınızda 30 saniye kadar beklemelisiniz. Kontağı açar açmaz aracı rölantide 30 saniye bekletin. Araba ile yol yapmaya başladığınızda motor ilk aşamada yeteri kadar ısınmamış olacağı için çok çabuk hızlanmayın. Aracı devrinde kullanmaya ve ilk birkaç dakikada yavaş gitmeye çalışın. Aşırı hız yaptığınızda motor ısınmamışsa otomobilinizin turbo türbinleri zarar görebilir.
Turbo dizel otomobillerde aracı durdururkende çalıştırırken ki kadar dikkatli olunmalıdır. Kontak kapatmadan önce aracı park edecekseniz, 30 saniye kadar rölantide kalmasını sağlayın. 30 saniye boyunca bekleyerek motorun soğumasını sağlamalısınız. Sonrasında kontak kapatabilirsiniz. Aksi durumda turbo türbinlerine bağlı bulunan miller yağlanmayacak ve motor zarar görecektir.
turbo-dizel-araba-kullanirken-dikkat-edilmesi-gerekenler
Turbo arabalarda kalkıştan hemen sonra aracınıza zarar vermek istemiyorsanız gaza fazla yüklenmeyin. Aşırı gaz vermek yüksek basınca neden olabilir. Ayrıca, mazot pompasının zarar görmemesi için ilk kalkıştan hemen sonra hızınızı çok fazla düşürmeyin.
Aracınızın maximum güç oranına dikkat edin. Maximum torku aşmanız durumunda motor zarar görebileceği gibi ekonomik bir sürüş olmayacaktır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ