Türkiye 30 Günlük Hava Durumu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Aralık ayı boyunca yağan karın ardından hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması bu yıl kış aylarının bu şekilde geçeceği ve kar yağışının tekrarlanmayacağını düşündürmüş olabilir. Fakat, Şubat ayı itibariyle yoğun kar yağışı bekleniyor. Ocak ayının son günlerinde balkanlardan gelecek ilk kar yağışının ardından Türkiye 2014 yılında ilk kez yoğun kar altında kalacak.
Türkiye 30 Günlük Hava Durumu
Kış aylarında olmamıza rağmen Türkiye genelinde birkaç şehir dışında kar yağışı görülmediği gibi hava sıcaklıklarıda normallerin üzerinde bulunuyordu. Şubat ayında kar yağışı ve soğuk havanın gelmesi bekleniyor. Meteoroloji tarafından alınan bilgiye göre 30 günlük hava durumunda şubat ayı boyunca yurt genelinde kar yağışı ve zorlu soğuk bir havanın geçmesi bekleniyor.
turkiye-30-gunluk-hava-durumu
2014 Yılında Kar Yağacak mı?
Sırbistan, Karadağ ve Hırvatistan’da gerçekleşen kar yağışının birkaç güne kadar ülke genelinde etkili olması bekleniyor. Balkanlar gelen yoğun kar yağışına karşı vatandaşların hazırlıklı olmaları uyarısı yapılıyor. Bosna Hersek’te birçok şehirde yolların kapandığı karın 30 santimetreyi aştığı öğrenildi. Önümüzdeki birkaç günlük hava durumuna bakılacak olursa, yer yer sağanak yağışların olduğu görülüyor. Sıcaklıkların ise 5 derece kadar düşeceği 5 günlük hava durumu tahminlerinde yer alıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ