Türkiye, Doğu Akdeniz Konusunda Fransa'yı Uyardı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) verdiği desteği göstermek amacıyla savaş uçaklarını Rum Kesimi’ne konuşlandıran Fransa’ya Dışişleri Bakanlığı’ndan çok sert tepki geldi. Bakanlık Sözcüsü Aksoy, Fransa’nın bu tutumuyla bölgede tansiyonu yükselttiğini belirterek, Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi ve Kıbrıs Türkü’nü dışarıda bırakmaya çalışan her girişimin hüsranla sonuçlanacağını ifade etti.
“1960 ANTLAŞMALARI’NA AYKIRI”
Sözcü Aksoy, Fransız askeri uçaklarının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) inmesi hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi. Fransız askeri uçaklarının, GKRY, Yunanistan ve İtalya’yla birlikte gerçekleştirilen bir tatbikat bahanesiyle GKRY’ye inmesi ve bu uçakların geçici veya sürekli olarak adaya konuşlandırılmasının, 1960 Antlaşmaları’na aykırı olduğuna işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:

“HÜSRANLA SONUÇLANACAK”
“Kıbrıs Adası’nın garantörü olmayan Fransa, bu tutumuyla, Doğu Akdeniz’deki mevcut gerginliklerden sorumlu olan Rum-Yunan ikilisini, tehlikeli bir biçimde gerginliği daha da tırmandırma yönünde teşvik etmektedir. Bir kez daha hatırlatıyoruz: Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi ve Kıbrıs Türkü’nü dışarıda bırakmaya çalışan her girişim hüsranla sonuçlanacaktır.”

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ