Tuzda Balık Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Deniz ve deniz ürünlerinin sağlığa olan yararları bilinmektedir. Bunun yanı sıra balık sevenlerin hoşuna gidecek olan bu güzel tarifi sizlere sunarak yine bir ilke imza atıyoruz. ModaEvde.com olarak Tuzda Balık tarifini en hızlı ve en lezzetli şekilde nasıl yapabileceğiniz konusunu sizlere sunuyoruz. Tuzda Balık tarifi için hemen malzemeleri hazırlayın, ardından Tuzda Balık yapılışına geçerek bu güzel tarifi tatma şansını elde edin.

Tuzda Balık için Malzeme Listesi

2 adet levrek, büyük barbun, çupra gibi balıklar
2 adet defne yaprağı
1 adet limon
3 paket sofra tuzu
3 yumurta akı
Karabiber

Tuzda Balık Nasıl Yapılır? Tarifleri

Temizlenmiş balıkların içine tuz ve karabiber karışımını atın. Limonu yuvarlak ve ince dilimler halinde keserek balıkların içine dizin. Dizdiğiniz limonların üzerine defne yapraklarını yerleştirin. Boş bir kaseye tuzların tamamını boşaltın. Üç yumurtanın akını ayırın. Yumurtanın akını tuzun içine karıştırın ve kar gibi olana kadar karıştırın.
Fırın tepsisine balıkların boyunda tuz ve yumurta akı karışımından bir zemin hazırlayın. Ardından balığı tuzdan zeminin üzerine koyun. Ardından kalan tuzla balıkların üzerini tamamen kaplayın. Daha önce ısıttığınız fırında 200 derecede balıkları pişirin. Balıklar piştikten sonra tuz tabakasını kırıp servis yapabilirsiniz. Modaevde.com için Tuzda Balık tarifini sunduk.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ