Twitter Gerçekten Kapatıldı mı? Ne Oldu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Twitter’a erişim engellendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Twitter ile ilgili konuşmasının ardından Twitter’a erişim yasaklandı. Gezi Parkı olaylarında Twitter üzerinden yapılan yorumlar ve hakaretlerin engellenemediğini, sosyal meydanın bu anlamda büyük bir tehlike içerdiğini belirten Ak Parti yönetimi geçtiğimiz haftalarda internet için çıkardıkları yeni yasa paketini kabul etmiş ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ünde kabul etmesiyle birlikte internette sansürün önünü açtığı iddia edilen yasa yürürlüğe girmişti.
Twitter Kapatıldı mı?
Twitter’a ne oldu? Bugün Twitter’a Türkiye’den erişim konusunda sorun yaşadığını belirten kullanıcılar mevcuttu. Akşam saatlerinde Başbakanlık Basın Müşavirliği “Twitter kapatılabilir” açıklaması yaptıktan hemen sonra Twitter’a erişim engellendi. Başbakan “Twitter’ın Kökünü Kazıyacağız” açıklamasının ardından Twitter’a erişim engellendi. Twitter’ın kapatılması birçok kesimde büyük tepkiye yol açarken, Twitter’da çok fazla kişinin yasal olmayan yorumlar ve birçok olayda Twitter’ın olumsuz etkisinin olduğu için kapatılma kararı alındığı düşünülüyor. TİB tarafından koruma tedbiri alınan Twitter.com’un ardından Facebook’unda ilerleyen günlerde engellenme ihtimali sorusu akıllara geliyor.
twitter-kapatildi-mi-ne-oldu
Twitter’a Nasıl Girebilirim?
Twitter kapatıldı haberlerinin ardından en çok merak edilenler özellikle Twitter’ı aktif olarak kullanan ve Twitter’ı seven internet kullanıcıları Twitter‘a nasıl girebileceğini araştırıyor. Aslında Twitter‘ın kapatılmasından ziyade sadece Türkiye için erişim engellendi demek daha doğru olacaktır. Halen Google DNS’lerini kullananlar Twitter‘a erişim sağlayabiliyor. Google DNS’leri olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 iplerini kullanmaya devam edenler Twitter‘a kolaylıkla erişim sağlamaya devam edebilir. Herhangi bir sorun yaşanmadan Google DNS’lerini kullanmak için yapmanız gereken tek şey internet ayarlarınızdan dnsleri ayarlamak olacaktır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ