UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Chelsea Oldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2013 UEFA Avrupa Ligi final karşılaşmasında Amsterdam stadyumunda karşı karşıya gelen Benfica ve Chelsea 2013 yılı UEFA kupası için tüm güçlerini ortaya koydular. Maçın favorisi olarak gösterilen Chelsea karşısında son zamanlardaki iyi performansıyla dikkatleri üzerine çeken Benfica arasında yapılan karşılaşmada 2 takımdan biri çok sevinirken, diğer takım ise büyük üzüntü yaşayacaktı. Çünkü, buraya kadar büyük zorluklarla gelmiş 2 takımda kupayı almayı çok istiyordu. Amsterdam Arena stadında oynanan UEFA Avrupa ligi final karşılaşmasında 2 takımda büyük mücadele sergiledi.
Benfica 1 – 2 Chelsea Özeti
İlk yarıda 30 dakikalık bölüme kadar karşılıklı olarak kontrollü oyun oynayan Benfica ve Chelsea arasında 30. dakikadan sonra birkaç önemli pozisyon dışında çok etkili ataklar olmadı. Benfica – Chelsea arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi final karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 tamamlandı.
2. yarıda ise kontrollü oyundan ziyade karşılıklı atakların olduğu bir 45 dakika vardı. İlk olarak Benfica’nın topu ağlara gönderdiği ancak golün geçersiz sayıldığı görüldü. 51. dakikada Benfica’lı oyuncu Nicolas Gaitan, ceza sahasına doğru ortasını yaptı. .Oscar Cardozo kafa vuruşuylatopu ağlara gönderdi. Ancak, gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. 60. dakikada Chelsea’nin atakları arttı. 60. dakikada Fernando Torres’in kaleci Chech’i geçerek attığı golle Chelsea 1-0 öne geçti. Chelsea UEFA Avrupa Ligi 2013 kupasına yakın olan taraf oldu. Ancak, Benfica pes etmiş değil. Benfica’nın yaptığı önleme isteyen Chelsea penaltıya yakalanıyor. Benfica atağı sırasında ceza sahasında Cesar Azpilicueta topa eliyle müdahale etti. Hakem Benfica lehine penaltıyı verdi. 68. dakikada Benfica’da penaltıyı kullanan Oscar Cardozo golü attı. Oscar Cardozo’nun golüyle Benfica 1 – 1 Chelsea şeklinde maç berabere geldi. Beraberlik sonrası karşılıklı ataklar olsada gol bulunamadı. 2 takımda temkinli oynadı ve adeta 1-1 lik skora rağzı oldu. Ancak, Chelsea son dakikalarda ataklarını sıklaştırdı ve korner kazandı. Chelsea’de Juan Mata korneri kullandı. Branislav Ivanovic 90+3’te attığı kafa golüyle Chelsea’yi 2-1 öne geçirdi. Kalan 1 dakikada ise gol olmadı.
2013-uefa-avrupa-ligi-sampiyonu-chelsea-oldu

2013 UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Kim Oldu?

Benfica 1 – 2 Chelsea şeklinde sonuçlandı. 2013 UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Chelsea oldu. Geçtiğimiz yılın Şampiyonlar ligi şampiyonu Chelsea bu yılda UEFA Avrupa Ligi kupasını alarak seyircisine sevinç yaşatmayı ihmal etmedi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ