Üniversite Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Üniversite ek yerleştirme tercih işlemleri bitti. Dün mesai bitimiyle son bulan ek yerleştirmede öğrenciler şanslarını tekrar deneyerek kalan kontenjanlarda Üniversiteye kayıt olabilmek ve boş kontenjanlardan birinide olsa kazanabilmek için başvurdu. Özellikle puanları yüksek olmasına rağmen tercihlerini yüksek yaptığı için açıkta kalan öğrencilerin tekrar değerlendirmesinde yarar bulunan ek yerleştirme 30 eylül 2013 tarihiyle tamamlandı.
Üniversite Ek Yerleştirme Sonuçları
Ek yerleştirmede boş kontenjanların en çok Vakıf Üniversitelerinde yani özel okullarda olduğu görülürken, hemen hemen her bölümden boş kontanjan bulmak mümkün. Ancak, şehir ve okul seçimleri farklı olabilmektedir. 6 günlük ek yerleştirme tercih işlemlerinin bitmesiyle birlikte Üniversite adayları tercihlerin sonuçlarını önümüzdeki günlerde öğrenebilecek ve geçte olsa okula başlayacak. ÜNiversite ek tercihlerini yapmayan öğrenciler ise seneye daha iyi bir puan için çalışmak üzere bekleyecek. Önümüzdeki yıl Üniversite Sınavında daha iyi bir puan alarak yerleşmeye çalışacak.
universite-ek-yerlestirme-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak
Üniversite Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklanma Tarihi
Üniversitelerde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı geçtiğimiz hafta başladı. Bazı üniversiteler ise eğitime bu hafta başladı. Dolayısıyla ek yerleştirme sonuçlarına göre Üniversiteye kayıt olacak öğrenciler birkaç hafta daha geç başlamış olsada, bu sorun teşkil etmeyecek. Genellikle birçok bölümde kayıt yaptırmamış öğrencilerin oluşturduğu birkaç kişilik boşlukta bulunuyor. Öğrenciler Üniversite tercihleri sırasında yaptıkları tercihlere göre puanı en yüksek olandan en düşük olacak şeklinde boş Üniversite kontenjanlarına yerleştirilerek Üniversite ek yerleştirme sonuçları tamamlamış olacak. Adaylar kazanmalarına rağmen kayıt yaptırmadıkları taktirde bir sonraki sene puanından ceza puanı düşecek ve Üniversite puanı buna göre hesaplanacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ