Üniversiteyi Dışarıda Okumak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

universiteyi-disarida-okumakÜniversite sınavı yaklaşıyor. Öğrencileri sınav telaşının yanı sıra üniversiteyi nerede okuyacağının telaşı sardı. Özellikle kız öğrenciler için üniversiteyi dışarıda okumak tam bir muamma. Dışarıda okumaktan kasıt sadece şehir dışı değil aynı zamanda yurt dışında okumakta önemli. Bu konuda üniversite sınavına girecek olan ve üniversiteyi dışarıda okumak konusunda kararsız olan üniversite adaylarına yardımcı olmaya çalışacağız.
Üniversite Seçimi Yapmak
Üniversite puanına göre seçim yaparak artık gideceğiniz üniversitenin belli olmasını bir an önce istediğinizi biliyoruz. Tüm üniversite adayları bu stresi yaşamaktadır. Üniversiteyi dışarda okumanın bir takım zorlukları bulunuyor. Bu zorlukları yakalanmamak için seçiminizi doğru yapmanız gerekiyor. Çünkü, ortalama 4-5 yılınız o yer geçecek ve ortam baskısı nedeniyle üniversiteyi bile bırakma noktasına gelebilirsiniz. Üniversiteye başlayan her yıl yüzlerce öğrenci üniversiteyi yarıda bırakmak zorunda kalabilmektedir.
Üniversiteyi Dışarda Okumak
Öncelikle üniversiteyi kendi şehrinizde okuyabiliyorsanız yani size en yakın üniversiteye puanınız yetiyorsa mutlaka o üniversiteyi tercih edin. Bildiğiniz yerdeki üniversite birçok açıdan size kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca ekonomik açıdan daha az masraflı olacaktır. Ancak, puanınız yetmiyorsa ki İstanbul ve benzeri büyük şehirlerde her öğrenciye kontenjan yetmeyebiliyor. Bununla birlikte farklı şehirlerde okumak zorunda kalabiliyorsunuz.
Farklı Şehirde Üniversite Okumak
Farklı şehirde üniversiteye gitmenin olumlu ve olumsuz yanları bulunmaktadır. Olumlu yanları, öğrenci dışarıya ilk kez çıkarak farklı şehirde tek başına ailesinden uzak ilk yaşantısını başarmaya çalışıyor. Buda özgüven konusunda başarı sağlıyor. Eğitim Öğretim yaşı boyunca ilk kez aileden uzak eğitim almak ve bunun en azx 4 yıl gibi uzun bir süre olması bu konuda avantaj olabiliyor. Ancak, ekonomik sıkıntılar olabiliyor. Özellikle pahalı bir şehirde üniversiteyi okumaya çalışıyorsanız işiniz gerçekten zor. 3. dikkat edilmesi gereken noktada gideceğiniz şehirle ve o şehrin insanıyla ilgili bilgiler. Küçük şehirlere yada küçük illere üniversite okumak için gitmek giyiminize karışan insanlar, yaptıklarınızı kınayan insanlarla dolu olabiliyor. Bunun dışında serseri çetesi dediğimiz o yörede doğup büyüyen ve orayı kendine mesken olarak tutan kişilerde özellikle kız öğrencileri rahatsız edebiliyor. Ancak, büyük ve merkez bir şehir seçerseniz ve iyi bir yöreye ait şehir seçerseniz sıkıntı çekmeden üniversiteyi okuyabilirsiniz.
Yurt Dışında Üniversite Okumak
Yurt dışında üniversite okumak gerçekten zor ve cesaret isteyen bir işti. Azerbaycan, Bosna Hersek gibi yerler bu konuda kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz güzel yerler. Ancak, ingilizceniz çok iyi değilse yurt dışında üniversite okumayı ertlemenizde yarar var. Çünkü, yurt dışında üniversite okumak şehir dışında üniversite okumaya benzemez. Bu konuda ingilizce eğitimini en az 1 yıl alarak, iyi bir dil eğitiminden sonra gitmeniz yarar var.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ