Web Tasarımı Nasıl Yapılır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Web tasarımı yapmak için okul okumanıza ya da sayfalarca kitapları okumanıza gerek yok. Bu konuda biraz internet ve biraz bilgisayar bilgisi bile yeterli olacaktır. Kendi web sitenizi hazırlamak artık çok kolay. Bilgisayar programları zaten bu işin büyük bir kısmını sizin için yapıyor. İnternette yer alan videolarda ise Php, ASP, ASP.Net gibi web programlama dilleri hakkında bilgiler mevcuttur.
Web Tasarım Yapmak için Kullanılacak Programlar
Web Tasarım yapmak için DreamWeaver, Frontpage gibi programlar bulunduğu gibi yine ücretsiz olarak dağıtılan ve kullanımına izin verilen programlarda mevcut durumda. Bu programlar sayesinde Web Tasarım yapabilirsiniz. Photoshop programıyla bile artık web tasarım yapmak mümkün. Bildiğiniz gibi yeni bir kanunla artık her şirketin birweb sitesi olması söz konusu hale getirildi. Bu durumda olan şirket sahipleri içine kendi başına web tasarım yapmak mümkün.
Web Tasarım Nasıl Olmalıdır?
Web tasarım yaparken öncelikle sayfanın yapısı düşünülmelidir. Sayfa yapısı kötü bir site ziyaretçiyi iyi bir hizmet sunmayacaktır. Örneğin; sayfalar arası geçiş nasıl olmalıdır. Butonlar sayfanın neresinde yer almalıdır. Sayfa sloganı nasıl olmalı ve nerede bulunmalıdır. İçerik kısmı boyutu ne kadar olmalı? gibi soruların cevapları web tasarım yapılmaya başlanmadan bulunması gerekir.
web-tasarim-ve-web-sitesi-yayini
Sayfada Yer Alacak Görseller
Web tasarım sırasında dikkat edilecek diğer bir hususta web  sitesini oluşturan görsellerin boyutlarının iyi ayarlanmasıdır. Yüksek boyutlardaki grafikler sayfanın açılış hızını düşürecek ve kötü bir görüntü oluşmasına neden olacaktır. Web sitesinin konusuna göre sitede kullanılacak grafiklerde sitenin konusuna uygun görseller tanımlanmalıdır. Dreamweaver ve Photoshop programlarına hakim biri, birazda css kodlamasına hakim olarak oldukça başarılı bir web tasarım yapabilir.
Hazırladığım Siteyi Nasıl Yayınlarım?
Güzel bir tasarım ve iyi bir kodlamanın sonrasında artık web sitesini yayına açmak istiyorsunuz. Yapmanız gereken ilk iş domain ve host almak. Eğer çok fazla trafik alan bir siteniz olacaksa yani ziyaretçi sayısı çok fazla olacaksa, sırasıyla Reseller, VDS ya da VPS veya Serber kiralayabilirsiniz. Eğer çok fazla trafik almayacaksa yıllık host alarak oldukça az bir ücreti sitenizi yayına sokabilirsiniz. Domaini bilindik iyi bir firmadan .com, .net, .org yada diğer uzantılarda alabilirsiniz. Host için yine bilindik kaliteli firmaları seçmelisiniz. Günümüzde ucuz fiyata satılan hostlarda kapanma, ulaşım, yavaşlık vb. sorunlar yaşanabiliyor. Bu yüzden seçeceğiniz firma ve hizmet kaliteside önemli.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ