Yağlı Ciltler İçin Ev Yapımı Maske

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yağlı ciltler maalesef güzelliğimizi gölgeliyor. Yağlı cilt tiplerinde sivilce gibi cilt sorunları da ortaya çıkıyor. Bu nedenle yağlı ciltler için doğru maskeler kullanmak oldukça önemli. Cilt bakım ürünleri cildimizin daha çok yağlanmasına sebep olabilir. Yağlı ciltler için doğal maskeler yapmak daha çok işe yarayacaktır. Bayan tercihleri genel olarak doğal maskelerden yana.
Kil Maskesi
Kadın maske tercihleri ile doğal maskeler konusunda fikir alabilirsiniz. Bu tercihler arasında bulabileceğiniz kil maskesini mutlaka deneyin. Yağlı ciltlerin can dostu kil maskesi yağlı ciltlerin yağlı görünümlerine engel olurken cilt sorunlarını da ortadan kaldırıyor. Bu maskeyi yapmak içinse yapmanız gereken sadece kil almak. Doğal killer ile istediğiniz cilt görünümünü kazanabilirsiniz.
Kil maskesi yapmak için kili ılık suda bekletin. Dilerseniz gül suyu gibi doğal bir ürünle birlikte kullanabilirsiniz. Kil maskeniz çok sıvı ya da çok katı olmamalı. Dengesini ayarladıktan sonra göz çevrenize ve dudak bölgenize değdirmeden yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Tamamen kuruduktan sonra yıkayabilirsiniz.

Karbonat ve Yoğurt Maskesi
Bayan tercihlerinde karbonatın sıklıkla kullandığını görebilirsiniz. Karbonatın cilde ne kadar iyi geldiği tartışmasız bir konu diyebiliriz. Karbonat ile çeşitli maskeler yapabilir ve cilt sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz. Cildiniz yağlı bir görümüne sahipse karbonat tercih edebileceğiniz bir maske ürünü. Evde maske yapmak için yoğurt ve karbonatı karıştırabilirsiniz.
İki kaşık kadar yoğurdu bir kaba koyun ve üzerine yarım paket karbonat ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra göz çevrenize değdirmeden cildinize uygulayın. Uygulama aşamasında burun kenarlarınıza ve alnınıza masaj yapmanız daha etkili olabilir. 5-10 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın.
Karbonat ve Limon Maskesi
Limon yağlı ciltlere en iyi gelen maske ürünü diyebiliriz. Yağlı cilt sorunundan kaynaklanan sivilceleriniz varsa yüzünüze direkt limon uygulayabilirsiniz. Limonu gece yatmadan önce tüm yüzünüze sürmenizde bir sakınca yoktur. Yağlı ciltlerin daha sağlıklı olmasına yardımcı olan limon ile maske de yapabilirsiniz.
Karbonat da yağlı ciltlere oldukça iyi geliyor. Yağlı bir cilde sahipseniz cildinizin nem dengesini ayarlarken daha yağlı olmasına sebep olabilirsiniz. Bu nedenle doğal maskeler ile istediğiniz görümünü yakalayabilirsiniz. Karbonat ve limon suyunu karıştırdıktan sonra göz çevrenize temas etmeyecek şekilde cildinize uygulayabilirsiniz.
 

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ