Yara İzlerini Kapatmak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Cildimiz tıpkı bir ipek gibi pürüzsüz bir organ. İpek kumaşın üzerine damlayan bir damla su nasıl ipeği mahvediyor her yerine yayılıyorsa yaralar da insan teni için aynı etkiye sahip. İyileşebilen ve küçük çaplı olan yaralar bize çok zarar vermeden zaman içerisinde kaybolup gidiyor. Fakat yara izlerinin çok derin olup kaybolamadığı durumlarda bizler de bunları nasıl yok edeceğimiz konusunda daha ciddi düşünmeye başlıyoruz. Bu noktada imdadımıza estetik operasyonlar yetişiyor. He ne kadar yara izleri için estetik operasyonlar tam anlamıyla bir pürüzsüzlük sağlamasa da yara izinin küçülmesinde, belirginliğinin azalmasında büyük rol oynuyorlar.
Yara izlerinin, yaraların iyiyleşme sürecinin bir parçası olduğunu ve görüntüsünün birçok faktöre göre şekilleneceğini unutmamak gerekiyor. Hem yaranın boyutu ve derinliği hem de sizin yaşınız, cinsiyetiniz, hatta ırkınız gibi faktörler burada belirleyici unsurlar oluyor.
Yara izleri için estetik tedavi
Yara izlerinin azaltılması ve küçültülmesi için birçok tedavi seçeneği olabilir. Kremler, estetik operasyon ve enjeksiyon bunlardan bazıları. Gelin bu yöntemlere birlikte daha detaylı bakalım.
Deri üzerine sürülen kremler, jeller: Eğer yara iziniz bir kesik sonucunda oluşmuş ve cildinizde yer edinmişse kremler ve jeller cildiniz üzerinde etkili olabilir. Yara iziniz bir estetik ameliyat sonrası oluşan yara izlerindense doktorunuza deri üzerine uygulanan krem ve jellerin kullanımı hakkında danışabilirsiniz.
yara-izleri-nasil-kapatilir
Estetik ameliyat: Her vaka için durum farklı olsa da çok derin yaralar sonucu oluşan yara izlerinin tedavisinde estetik ameliyat yoluna başvurulabilir. Bunu yapmanın da birçok tekniği vardır. Deri graftı, eksizyon, dermabrazyon ve lazer ameliyat bunlardan bazıları. Deri graftında doktorunuz vücudunuzun kıyafetler sayesinde görünmeyen bir bölgesinden alacağı deriyi donör olarak kullanır. Buradan alınan doku ile yara izinin olduğu bölgeye nakil yapılır ve bu dokular zamanla iyileşerek yara izi neredeyse kaybolur. Bu yöntem genellikle yanıklar sonucunda yara izine sahip olan kişilerde kullanılır.
Enjeksiyon: Steroid iğneleri de yara izi tedavisinde kullanılan yöntemlerden bir tanesi. Doktorunuz bu iğne tedavisini başka tekniklerle bir arada kullanabilir.
Yara izleri için estetik kararını vermek
Yara izleri için estetik ameliyatların nasıl yapıldığından öte aslında bu ameliyatları yaptırıp yaptırmama kararını vermek daha önemli. Bu nedenle ameliyattan neler beklediğinizi çok iyi belirlemeniz gerekiyor. Ameliyat öncesinde doktorunuzun gerekli muayeneleri gerçekleştirip ameliyat için uygun olup olmadığınıza, ameliyat sonucunda nasıl bir iyileşme gerçekleşeceğine dair öngörülerde bulunacak, size ameliyattan neler beklemeniz gerektiğini anlatacaktır. Eğer doktorunuz da siz de ameliyat kararını verirseniz ameliyatınız şu aşamalardan oluşacak; anetezi, ameliyat için uygun ortam, ameliyatın kendisi ve ardından gelecek olan maliyet. Eğer yara iziniz fazla derinse ve iyi bir sonuç almak istiyorsanız doktorunuz birden fazla operasyon ya da bir operasyon sırasında birden fazla teknik kullanımını da uygun bulabilir.
Operasyonun ardından beklentiler
Yara izleri için estetik operasyon geçirdiğinizde öncelikle operasyonun ardından gelecek olan rahatsızlık hissine karşı hazırlıklı olmalısınız. Şişlikler, morluklar ve kızarıklar bu tür ameliyatların kaçınılmaz sonuçlarındandır.
Yara izleriniz için yaptırdığınız estetik operasyonun ardından mutlaka ama mutlaka doktorunuzun önerilerini harfi harfine yerine getirmelisiniz. Dikişler kısa bir süre sonra alınsa bile emin olun yaranızın iyileşmesi, istediğiniz görünüme kavuşması çok daha uzun bir süre içerisinde gerçekleşecektir.
Doktorlar genellikle bu tür estetik operasyonlar sonrasında dinlenmenizi ve olabildiğince az aktivite yapmanızı önerirler. Siz de bu önerilere uyarak daha hızlı bir iyileşme süreci geçirebilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ