Yeni Ehliyetler Ne Zaman Çıkacak? Yeni Tasarımı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yeni ehliyetlerin son şekli tamamlandı. Daha önce pembe olduğu için kadın kimliğine benzetilen ve bu yüzden beğenilmeyen yeni ehliyetlerde ufak tedek oynamalarda yapıldı. Yeni ehliyetlerde büyük oranda pembe kullanılmış olsada, mavi renkte yeni ehliyetlerde yer alıyor. Böylece yeni ehliyetlerin yüzde 60 oranında pembe ve yüzde 40 oranında ise mavi olarak tasarlandığı öğrenildi.
Yeni Ehliyetler Ne Zaman Verilecek?
Yeni ehliyetler için ilk tarih nisan 2014 olarak açıklandı. Sürücüler yeni ehliyetlerine 2014 yılının nisan ayında kavuşabilecekler. Emniyet Genel Müdürlüğü ise daha önceden tasarımı tamamlanan yeni ehliyetler için renk konusunda pembe olduğu için vatandaşların beğenmediğini ve şikayetler geldiği için bu yüzden dolayı renk konusunda değişikliğe gidildiğini bildirdi.
yeni-ehliyetler-ne-zaman-cikacak
Yeni Ehliyetlerin Tasarımı Değişiyor mu?
Yeni ehliyetlerde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tasarım uzmanları birlikte yaptığı çalışmalarla yeni bir şekil belirlendi. İçişleri bakanlığına sunulan yeni tasarımlar beğenilerek pembe oranının yüzde 40 oranında azaltılarak yerine mavi rengin kullanılması sağlandı. AB standartlarına uygun olması gerektiği için şekil olarak değiştirilmeyen yeni ehliyetlerde sadece renk değişikliğine gidildi. Yeni sürücü belgeleri dayanıklılık açısındanda değişiyor. Ehliyetler PVC kaplı olmayacak. Dayanıklı polikarbon kartlar kullanılarak tam 24 milyon sürücüye yeni ehliyet hazırlanacak. Yeni ehliyetlerde birçok yeni özellikte kullanılacak. Lazer görüntüler, renk değişken baskı gibi birçok özellik kullanılarak hazırlanacak olan yeni ehliyetler sürücülere nisan 2014 tarihinden itibaren teslim edilmeye başlayacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ