Yeni Kimlik Fiyatları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yeni kimliklerin hazırlanmasıyla birlikte tartışılan fiyatlarıda belirlendi. 2014 yılından itibaren dağıtılması planlanan nüfus cüzdanlarının fiyatları belli oldu. Yeni kimlik belgelerinin 10 yıllık kullanım süresi olması planlanıyor. Yeni dağıtılacak kimlik kartlarının 18 TL gibi bir ücrete teslim edilmesi düşünülürken, çipli olacak bu kimlik kartlarının seyahat belgesi olarak yada e-imza içinde kullanılması planlanıyor.
Yeni Kimlik Kartları Ne Kadar Ücrete Dağıtılacak?
3 yıl boyunca dağıtılacak olan yeni kimlik belgeleri yılda 25 milyon kişiye dağıtılarak 3 yılda tüm Türkiye yeni kimlik kartlarına sahip olacak. Kişi başı 18 TL lik bir bedele verilecek olan nüfus cüzdanı yerine geçecek olan kimlik kartlarında birçok değişiklik yer alıyor. Yeni kimlik kartları sahteciliğinde önüne geçecek. Yeni kimlik kartları sayesinde e-devlete giriş her yerden gerçekleşebilecek. E-imza olarak kullanılacak olan yeni çipli kimlik kartları 10 yıl boyunca geçerliliğini sürdürecek.
yeni-kimlik-fiyatlari
Yeni Kimlik Belgelerinin Özellikleri
Yeni kimlik kartlarının diğer adıda akıllı kartlardır. Akıllı kartlarda vatandaşların banka hesap numaralarından, maaşlarına kadar, sağlık bilgilerinden ehliyet bilgilerine kadar tüm bilgiler yer alacak. Yeni kimlik kartlarında 1 GB ‘a kadar veri depolanabilecek. 2014 yılından itibaren 3 yıl boyunca dağıtılacak olan yeni kimlik kartları daha dayanıklı ve daha işlevsel olarak vatandaşlara yenilikler getirecek.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ