YGS Soru ve Cevapları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

ygs-soru-ve-cevaplari-2013-firsthaber-2wgsbYGS sınavı bugün saat 10:00’da başladı ve bitti. YGS adayları yaşadığı 24 mart 2013 tarihli sınav heyecanı bitti. YGS sınavının bitmesiyle birlikte YGS adayları YGS soru ve cevaplarını merak ediyor. YGS soru ve cevapları 2013 saat 14:30 itibaren yayınlanacak. YGS soru ve cevapları yayınlanır yayınlanmaz burada bulabileceksiniz. Bu sayede YGS sınavına giren adaylar sınavda yapabildikleri yada yapamadıkları soruları görerek alabilecekleri muhtemel puanları hesaplayabilecekler.
24 mart 2013 YGS Sınavı
YGS soru ve cevaplarının verilmesine saatler kala öğrenciler girdikleri YGS sınavından 160 soruyla karşılaştılar. 160 soruyu 160 dakikada cevaplayan YGS adaylarının sayısı ise 2 milyona yakındı. Sınav sırasında büyük denetimler sağlandı. 24 mart 2013 YGS sınavına giren adayların kopya çekmemeleri ve skandal yaşanmaması için alınan önlemler yararlı olurken, sınav salonlarında saat ve bu saatlerinde içerisine kamera yerleştirildi. Bu kamera sayesinde öğrenciler ve görevliler kayıt altına alınarak her türlü yanlışlığı ve skandalları önlemek amaçlandı. Öğrencilerin herhangi bir konuda şüphe duyulması yada şikayetler olması durumunda kameralardaki kayıtlar incelenerek sonuç elde edilmeye çalışılacak.

YGS Soru ve Cevapları 2013

YGS soru ve cevapları yarın açıklanacak ve öğrenciler soruları indirebilecek.
YGS Baraj Puanları 140 ve 180
Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS sınavı saat 10:00’da başladı. Adaylar 160 dakika boyunca ter döktü. 160 soruyu cevaplandırmaya çalışan öğrenciler, Yükseköğretime Geçiş Sınavı 2013’e girerek 2 milyona yakın öğrencinin kaderini belirleyecek olan sınav YGS 24 mart 2013 pazar günü yapılarak son buldu. Adaylar Yükseköğretime Geçiş Sınavı soru ve cevaplarını merakla bekliyor. Ancak, Yükseköğretime Geçiş Sınavı soru ve cevapları saat 14:30 dan sonra yayınlanacak. YGS sınavında adaylara kalem, silgi, kalemtıraş, şekerleme, peçete gibi gereçler verildi. Özellikle yeni uygulama olan duvar saati zorunluluğu ve duvar saati içerisinde bulunan kamera adaylar için en büyük yenilikler sayılabilir. Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS’de adaylar için ilk 120 dakika sınavdan ayrılmama ve son 15 dakika sınavdan çıkamama zorunluluğuda bulunuyordu. YGS sınavından 140’ın altında alan adaylar tercih yapamayacak ve LYS sınavına giremeyecek. 140 üzerinde alan ancak 180 puanında altında kalan adaylar ise Lisans Yerleştirme Sınavlarına giremeyecek ancak meslek yüksekokulu, ön lisans programları ve açık öğretim programlarına tercih hakkı kazanacak. YGS sınavında 180 barajını aşan adaylar ise LYS sınavına girerek Lisans programlarını tercih etme hakkı kazanacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ