Yıl Başında Emekli Maaşları Artacak mı? 2014

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Emekli maaşlarının 2014 yılında ne kadar artacağı belirlenmişti. Özellikle memur emeklilerini sevindirecek haber gelmişti. Yıl başında 125 TL artacağı söylenen emekli aylıklarının sadece memur emeklilerini kapsadığı, bağkur ve işçi emeklilerinin ise yüzde 3 oranında ocak ayında enflasyon farkı alacağı söylenmişti. Fakat, sonradan yaşanan gelişmeler ve açıklamalar yıl başında memur emeklilerine ve memurlara yapılacak olan 125 TL lik zam için işçi ve bağkur emeklilerinide umutlandırdı.
Bağkur ve İşçi Emeklilerine Yılbaşında Zam Yapılacak mı?
2000 yılından önce emekli olan işçi emeklilerinin intibak zammıyla birlikte maaşlarında yapılan artış ve düzenleme sonrasında biraz daha yüksek ücret almanın mutluluğunu yaşıyorlardı. Yıl başında yapılacak ve yılın 2. yarısında yapılacak olan enflasyon zammına ek olarak maaşlarına zam isteyen bağkur ve işçi emeklileri için umut verici açıklama bakan yazıcıdan geldi. Bakan yazıcı “Ocak ayında zaten memur maaşlarına zam yapılacak. Bu konuda bir çalışma bulunuyor” dedi. İşçi ve emekli maaşlarınında bu doğrultuda yılbaşında artması beklentisi oluşmakla birlikte henüz kesin bir açıklama yapılmadı.
yil-basinda-emekli-maaslari-ne-kadar-artacak
Emekliler Maaşlarında Zam Talep Ediyor
2000 yılından sonra olanlar ise intibak yasasında yararlanmak ve yeni bir intibak yasasının çıkarılması isteklerini sürekli dile getiriyor. Memur emeklileride yıl başında verilecek olan 125 TL lik sabit zam ile birlikte enflasyon farkı alacak. Buna ek olarak memurluk döneminde verilen aile yardımının emekliliktede verilmesini isteyen memur emeklileri 2014 yılında sadece yılbaşında artış alacak. Bağkur ve işçi emeklileri ise 6 aylık dönemlerle 2014 yılı için 2 kez yüzde 3 oranında toplamda yüzde 6 oranında maaşlarında artış görecekler.

Emeklilere Ne Kadar Zam Yapılacak

Geçtiğimiz yıl emekli maaşlarında yüzde 3+3 şeklinde ve enflasyon farkıda eklenerek zam yapılmıştı. Özellikle emekli maaşlarındaki artış belirlendiğinde büyük tepkiler gelmiş, fakat sonunda yine kabul edilmek zorunda kalınmıştı. Emekliler son yıllarda aldıkları maaş zamlarını beğenmiyor ve geçim sıkıntısı yaşadıklarını dile getiriyordu. Fakat, 2014 yıl başında alınacak zam ile memur emeklileri iyi bir artış almayı bekliyor. Emekli maaşlarına yapılacak olan sabit 125 TL lik artış sayesinde en düşük emekli maaşı 1250 TL olması bekleniyor. İşçi ve bağkur emeklilerinin ise bu zamdan yararlanıp yararlanamayacağı ise henüz belli değil.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ