Yılın Son Karı mı Geliyor? Ne Zaman? Hava Durumu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

“Kış bitti. Artık Kar yağmaz.” derken Mart ayının ortalarıyla birlikte kar yağışını özleyenler için müjdeli haber. Meteorolojiden alınan bilgilere göre 10 mart ile 15 mart ile 20 mart tarihleri arasında kar yağışı bekleniyor. İstanbul’unda içinde bulunduğu Marmara bölgesinde birçok şehirde de kar yağışı görülmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşebileceği açıklandı.
Kar Ne Zaman Yağacak?
Özellikle tatil olmasını isteyen öğrenciler okulların tatil olması için kar yağışı dört gözle bekliyordu. Fakat, artık öğrenciler içinde umutlar son bulmuş gibiydi. Hava durumuna göre mart ayı bitmeden Marmara bölgesi başta olmak üzere birçok yerde kar yağışı bekleniyor. Türkiye’de beklenen kar yağışından ziyade sıcaklıkların bir anda 10 derece birden düşecek olması endişe yaratıyor.
kar-mi-yagacak-2014
İstanbul’a Kar Yağacak mı?
İstanbulda beklenen en yükske hava sıcaklığının 5 dereceye kadar inmesi beklenirken, kar yağışının çok etkili olmayacağıda açıklamalar arasında bulunuyor. Doğu bölgelerde daha etkili olacak olan soğuk hava dalgası ve kar Marmara bölgesinde Edirne, Balıkesir, Kırklareli, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ gibi şehirlerde de görülecek.
Şiddetli Rüzgar ve Yağmur
Soğuk hava ve kar yağışının yanı sıra Meteorolojiden yapılan bir diğer uyarıda şiddetli rüzgar uyarısı oldu. Rüzgarın kuzey ve doğu yönlerinden orta kuvvette eseceği, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarından kuvvetli olarak eseceğide belirtildi. Batı Karadeniz ve Karadeniz’in iç kesimlerinde ise yağmur yağacak.
kar-yagacak-mi
 

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ