Yoklama Kaçağı Sorgulama – Para Cezası Ne Kadar?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

askerlik-yokalama-kacagi-sorgulama-para-cezasiYoklama kaçağı durumuna düşen yada bakaya kalanların ödemesi gereken cezalar her geçen gün artıyor. Özellikle askerlik süresinin kısalmasıyla birlikte hükümet tarafından askerliğini yapmayanların, yoklama kaçağı olanların ve bakaya kalanların bir an önce askerliğini yapması istendiği için yaptırımlarda arttı. Yoklama kaçağı sorgulama ve alınan cezanın ne kadar olduğu konusunda belirsizlik yaşamamanız için yoklama kaçağı ceza sorgulama tablosunu sizler için hazırladık. Resmi verilere göre elde ettiğimiz yoklama kaçağı ceza tablosunu haberimizden temin edebilirsiniz.
Yoklama Kaçağı Para Cezası
Yoklama kaçağı yada Bakaya kalmış olan 1 yıl geçmemiş ise 125 TL ceza ödemeleri gerekmektedir. 1 yılı geçmesi durumunda ödenecek cezalar ise katlanarak artmaktadır. Ayrıca cezayı kendiniz teslim olarak öderseniz daha az, yakalanarak ödemeniz durumunda çok daha fazla ödemektesiniz. Yoklama kaçağı yada bakaya kalanların 1 yıldan sonra 1 yıl 4 aya kadar ödemesi gereken ceza tutarı 296 TL yakalanarak ödenmesi gereken para cezası 1.187 TL’dir. 5 yıl ile 6 yıl geçmiş ise kendiniz gelerek cezayı ödemeniz durumunda 5.645 TL yakalanarak ödemeniz durumunda 13.073 TL’dir. Yoklama kaçağı olmanızla birlikte 9 yıl ile 10 yıl arasında bir süre geçmiş ise 10.399 TL yakalanarak ödemeniz durumunda ise 22.583 TL ceza ödemeniz gerekecektir. Diğer tüm Yoklama ve Bakaya cezalarını tablodan öğrenebilirsiniz.

Yoklama Kaçağı ve Bakaya Para Cezası Ne Kadar?

yoklama-kacagi-para-cezasi-sorgulama-tablosu
Yoklama Kaçağı Sorgulama
Yoklama kaçağı yada bakaya durumunuzu sorgulamak için en yakın askeriyeye gitmeniz yada askerlik şubenize telefon ederek durumunuz hakkında bilgi almanız gerekmektedir. E-devlet şifresi ilede bazı askerlik durum işlemleri görüntülensede henüz yoklama kaçağı sorgulaması yapılamamaktadır.
Askeri İdari Para Cezası Nereye Ödenir
En yakın Mal Müdürlüklerine ödeyebilirsiniz. Askeriyeden gelmiş olan idari para cezasıda diğer idari para cezaları gibi tebligattan 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda yüzde 25 indirimli olarak ödenebilmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ