Youtube Kapanacak mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz gün Twitter yasaklanmasının ardındna Twitter’a DNS değiştirerek girenler ve bu DNS’leri Google DNS’leri olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 iplerini kullanarak yapanlar için üzücü haber. Artık Twitter’a erişim Google DNS’lerini kullanarakta yapılamayacak. Hükümet tarafından Google’a Youtube’da bulunan bir takım içeriklerin kaldırılması talebinde bulunuldu. Fakat, Google bu duruma olumsuz yanıt vererek içerik kaldırmadı ve özgür internetten yana olduklarını dile getirdi.
Youtube Kapatıldı mı?
Youtube’nın sahibi Google’ın Türk hükümetinden gelen içerik kaldırma talebini reddetmesi üzerine Google DNS’lerini engelleyen Türk Hükümeti için Google Youtube’a Türkiye’den erişimin engellenmesi konusunda endişeli oldukları açıklamasını yaptı. Dün sabah saatlerinden itibaren Youtube ulaşım sıkıntısı çeken kullanıcılar Acaba Youtube Kapatıldı mı? sorusu sordu. Fakat, henüz böyle bir durum söz konusu olmadı. Youtube’ın bu gelişmeler yaşanırken videoların yüklenme sorunu yaşadığı ve özellikle Google DNS’lerini kullananlar için bu durum daha fazla ön plana çıktığı belirtildi. Google DNS adreslerini kullanarak Twitter’a giriş yapanlar ise artık alternatif DNS adreslerine yöneldi.
youtube-kapatilacak-mi
Twitter’a Erişim Açılacak mı?
Twitter’a erişim engellemesiyle birlikte Youtube ve Facebook’ta kapatılacak mı sorularının önümüzdeki günlerde daha fazla sorulacağı ve büyük endişe yaratmaya devam edeceği ortada. Twitter Türk Hükümetiyle konuyu halletmek üzere pazarlığa oturmuş durumda. Hükümet Twitter yapılan hakaret içerikli, küfür içerikli paylaşımları engellemek ve kaldırtmak isterken, Twitter tüm kullanıcıların tek tek kontrol edilemeyeceğini ve sadece şikayet edilen kullanıcıların denetlendikten sonra yasaklanabileceğini belirtiyor.
Youtube Daha Önce Kapatılmıştı
2007 yılında kapatılan Youtube 2010 yılında tekrar erişime açılmıştı. Kapatılma gerekçesi olarak yayınlanan videolar gösterilmişti. Birçok yasal olmayan video Youtube’de paylaşılıyor ve kaldırılan videolar tekrar upload ediliyordu. Bunun üzerine Hükümet Youtube ile anlaşma sağlayamamış ve Youtube’a erişimi engellemişti.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ