Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Dolma sevmeyen yoktur. Zeytinyağlı Domates Dolmasının lezzetinin ise diğer dolma tariflerine göre ekstra lezzetli olduğunu söylemek mümkün. ModaEvde.com okuyucuları için sözü çok uzatmadan Zeytinyağlı Domates Dolması nasıl yapılır? Zeytinyağlı Domates Dolması tarifi için neler gerekli? sorularını cevaplandıralım ve sizler için Zeytinyağlı Domates dolmasının en pratik ve en lezzetli şekilde nasıl yapılacağını tarif edelim.

Zeytinyağlı Domates Dolması için Malzemeler

12 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı domates suyu

Zeytinyağlı Domates Dolması İç harcı için Malzeme Listesi

1.5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı yenibahar
1.5 su bardağı pirinç
3 adet soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Domates Dolması Nasıl Yapılır?

Önce iç harcı hazırlayın. Pirinci 15 dakika boyunca kaynar suda bekletip süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ardından dolmalık fıstığı soğanın içine atıp kısa bir süre kavurun. Ardından pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyip hepsini kavurun. 1 su bardağına yakın kaynar suyu iç pilavın üzerine döküp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Domateslerin üst kısmını kapak şeklinde keserek domates kapağı elde edin. Domateslerin içini oyup içindeki kısmı püre haline getirin. İç pilav piştikten sonra domateslerin içini doldurup üzerini kestiğiniz domates kapağıyla kapatın. Tencereye dizdiğiniz domateslerin üzerine; 1 su bardağı sıcak su, 1 su bardağı domates suyu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını döküp 15 dakika pişirin.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ