Zorunlu Trafik Sigortası Neye Göre Hesaplanır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Zorunlu trafik sigortası 2016 yılında yüzde 20 oranında pahalandı. Geçtiğimiz yıl %200 oranında artış yaşayan sigortanın yıl içerisinde yeni zamlara konu olacağı düşünülüyor. Zorunlu trafik sigortasında az ödemek için trafik sigortasının neye göre  hesaplandığı bilmek gerekiyor. Bizde sizler için zorunlu trafik sigortasını tam olarak nasıl hesaplandığını konusunu ayrıntılı olarak araştırarak bu konuda bilgiler edindik.
Zorunlu trafik sigortası devlet tarafından araçların zorunlu olarak sigortalanarak karşı tarafa verilebilecek zararları karşılaması konusunda alınan bir önlem olarak düşünülebilir. Zorunlu trafik sigortasının fiyatı aracın yaşı, kaza durumu, rik grubuna giren araç marka ve modelinde olup olmadığı, kişinin yaşı, ne kadar süredir ehliyet sahibi olduğu, önceki yıllarda yaptığı kazalar, bulunduğu şehir ve şehirde yaşanan kazaların oranı ve maliyetleri zorunlu  trafik sigortasını etkileyen etkenlerdendir. Bunun yanı sıra sigorta şirketleri kendi kriterlerinide ekleyerek farklı konuları ön planda tutabilmektedir. Her sigorta şirketi zorunlu trafik sigortası yaptırmak isteyen kişiye farklı fiyatlar verebilmektedir.

Zorunlu trafik sigortasını bir sonraki sene daha uygun fiyatta ödemek için hasarsızlık indirimden yararlanabilirsiniz. Bunun için kazanızın olmaması gerekiyor. Ancak gelen zamlar sonucunda bu indirim sonucunda yine faiş sigorta fiyatları ödemek zorunda kalabilirsiniz. Zorunlu trafik sigortası en fazla fiyatı  yaşlı otomobiller ve genç sürücüler için yapılmaktadır. Bu durumda gençlerin alacakları aracı anne baba ya da başka bir aile büyüğüne yaptırmaları ve mümkün olduğunca model yılı yüksek araç tercih etmeleri tavsiye edilmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ