2020 Avrupa Futbol Şampiyonası İstanbul'un Olmalı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Michel Platini 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapma konusunda İstanbul’u desteklediğini ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası İstanbul’un hakkıdır dedi. UEFA’nın Başkanı Michel Platini’den gelen bu açıklamalar Türkiye’yi sevindirirken, yinede herşey oylamaya bağlı. Ancak, daha öncesinde birkaç ülkenin Türkiye’ye destek olmak için 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasından çekildiği açıklamasıda önemli gelişmeler arasında yer almıştı.
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası İstanbul
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için 32 ülke aday oldu. Bunlar arasında İstanbul’da önemli adaylardan biri. 2014 olimpiyatlarını kıl payı kaybetmemiz, 2020 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasında en güçlü aday olmamızı sağladı. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği başkanı Michel Platini’nin tekrar tekrar bu konuda İstanbul’u desteklediğini açıklaması mutlu eden gelişmeler arasında bulunuyor.
2020-euro-istanbul-aday
Michel Platini geçtiğimiz gün Azerbaycan’da yer alıyordu. Azeri milli takımının eğitim ve kamp merkezlerinin temelini atmak için Bakü’ye gelen Michel Platini muhabirlerden gelen sorular üzerine Michel Platini 2020 EUFA Avrupa Futbol şampiyonası için adaylar arasında İstanbul’un ev sahipliği yapmasını istediğini ve İstanbul’unu desteklediğini açıkladı.
Avrupa Futbol Şampiyonası İstanbul Rakipleri
Euro 2020 için yarışacak olan İstanbul toplamda 13 şehirle yarışacak. Azerbaycan’ın başkenti Bakü ise son 16’ya kalan takımların maçlarına ev sahipliği yapmak için yarışıyor. Türkiye’den İStanbul şehri ise final ve yarı final maçları için aday olacak. Türkiye toplamda 13 şehir ile yarışacakken, Azerbaycan’ın Bakü şehri bu şehirler içerisinde yer almayacak. Toplamda 32 ülkenin 39 şehri ev sahipliği için yarışacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ