Almanya'dan Vize Almak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Almanya işçi bulmakta zorlandığı senelerde, özellikle sanayinin gelişmesiyle birçok türk işçiye vize vermiş ve ülke içinde çalışmasını sağlayarak Türk vatandaşlarına istihdam sağlamıştı. Yıllar içerisinde Almanya’da bulunan Türk Gurbetçi sayısı o kadar fazlalaştı ki Alman vatandaşlardan bile fazla işçimiz Almanya’da çalışıyordu.

Almanya’nın Türk işçilerine ihtiyacı azaldıkça Türk vatandaşlarımıza karşı belirli kurallar getirmeye başlamıştı. Yıllarca güçlü devam eden Alman – Türk iş birliği ve dostluğu 2012 yılında da devam etmekte. Almanya şimdide vize uygulamasında bazı yenilikler getirerek Türk vatandaşlarımızın vize almasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Almanya – Türkiye arasındaki vize uygulaması kalkmasada Almanya’dan vize almak eskisi kadar zor değil. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Almanya’nın uyguladığı vize kuralları ve vize uygulamasını kolaylaştırıyor. Almanya’da verilen haberlerde, Almanya’nın yeni vize kuralları sonucu yaklaşık 2 milyon kişiye vize vereceği ve bundan yararlanan kişi sayısının büyük bir kısmının Türk olacağı ve dünyada da binlerce kişinin bu sayede Almanya’dan vize alabileceği açıklandı.

Henüz yasalaşmayan vize uygulaması için meclise önerge verilmek üzere işe koyulan Almanya Dışişleri Bakanı 2012 yeni vize uygulamasının birçok kişiye Almanya kapısını açacağını belirtti. Özellikle Avrupa’da kriz olmasıda vize uygulamasının 2012 yılında daha kolay verilmesini zorunlu kılıyor. Avrupadaki ekonomik krizden nerdeyse en az etkilenen ülke olan Almanya bu uygulama ile ekonomik krizin önüne birkez daha geçiyor.

2012 yılında Almanya’dan vize almak isteyen kişilerin internet sitelerindende vize formu alabileceği ve başvurularını internet üzerindende yapabileceği belirtildi. Ocak ayı bitmeden önergi verecek olan Almanya Dışişleri Bakanı yasanın kabul edilmesi halinde 2012 yılında yeni vize uygulamasının başlayacağınız söyledi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ