Altın Gram Fiyatı 160 TL ye Yaklaştı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Altın gram fiyatının 158 ve 159 tl fiyatlarında birkaç haftadır seyretmesi gerek ONS fiyatının değişmemesi gerekse doların 3,88 – 3,89 tl civarında adeta takılı kalmasından kaynaklanmaktadır. Önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının ne olacağıyla ilgili uzmanlar net bir cevap veremiyor. Ancak ONS fiyatının bu fiyatlarda seyretmesi, doların ise FED tutumuna göre farklılık gösterebileceği bunun dışında ise çok büyük sıçramaların olmayacağı belirtiliyor.
Dün, 160,9 lira ile bütün zamanların en yüksek civarını görmesine rağmen dolar kuru ve altının ons fiyatında yaşanan değer kayıplarından olumsuz etkilenerek düşüşe geride bıraktığımız altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,32 azalışla 159,6 liradan tamamladı. Bugün ise altının gram fiyatı güne yatay seyirle başlamasının sonrasında 159,5 lira civarında dengelendi.
ÇEYREK 262 LİRA, CUMHURİYET BİN 67 LİRA
Altının gram fiyatı, bugüne yatay başlamasının sonrasında saat 09.45 itibarıyla 159,5 lira civarında dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın 262, Cumhuriyet altını bin 67 liradan satılıyor.

Yatırım yapmak üzere altın almak isteyenlerin çok büyük kazançlar elde etmeyecekleri ancak paranın değerini koruyabilecek kadar yatırım yapmış olacakları söylemek mümkün. Altın geçtiğimiz 5 yıl öncesine kadar çok kazandıran bir yatırım aracıydı. Fakat artık son yıllarda altında kar etmek pek mümkün gözükmüyor. Dolar üzerinden al sat yaparak kazanmaya çalışanlar ise banka komisyonundan dolayı büyük karlar elde edemiyor. Asya piyasalarında sabah saatlerinde negatif seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,11 değer kaybıyla 1.277,3 dolardan prosedür görüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ