Araba Nasıl Kaldırılır? Yazılı Anlatım

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Araba kullanmayı ilk kez öğrenenlerin en çok takıldığı konu arabayı kaldırma aşamasıdır. Yani, ilk çalıştırmanın ardından arabanın hareket ettirilmesi aşamasıdır. Bu aşamada yapılması gerekenleri uzman bir kişiyle birlikte deneyerek 15 dakika içerisinde profesyonel bir kişi gibi öğrenebilirsiniz. Araba nasıl kaldırılır? başlıklık makalemizi dikkatlice okursanız, araba kaldırmayı dakikalar içerisinde kavrayabilire ve öğrenebilirsiniz.
Araba Nasıl Kaldırılır?
Öncelikle araba koltuğuna oturduktan sonra koltuk ile direksiyon ve pedallar arasındaki mesafenin uygun olup olmadığına dikkat edin ve ayarlama yapın. Eğer koltuk mesafeniz uygun değilse, uygun şekilde ayarlayın. Dikiz aynası ve yan aynalarıda kontrol ederek, emniyet kemerinizi bağlayın. Artık arabayı kaldırma işlemine başlayabiliriz.
Arabayı kaldırmak için öncelikle vites hareketlerine çalışmalısınız. Manuel bir araçta vites ilk aşamada her zaman boşta olmalıdır. Araba boşta yada 1 dışındaki viteslerde kalkmayacaktır. Her zaman kalkış için vitesi 1 konumuna getirmeniz gerektiğini unutmayın. Otomobili kaldırmayacaksanız ve uzun süre araçta bekleyecekseniz yine vitesi boşa almanız faydalı olacaktır. Bu bilgiyi verdikten sonra en baştan aracın nasıl kaldırılacağını anlatalım.
araba-nasil-kaldirilir-yazili-anlatim
Otomobil Nasıl Kaldırılır?
Kontak anahtarını takmadan önce sol ayağınız debriyajda olsun, sağ ayağınızda frende kalsın. Eğer eski model bir araçta bulunuyorsanız, arabanın çalışması için kontak anahtarını çevirdikten sonra gaz vermeniz gerekiyor. Tüm araçlarda pedallar sol baştan başlamak üzere Debriyaj, Fren ve Gaz olarak sıralanır. Debriyaja sonuna kadar basıp kontağı çevirirseniz, araç viteste olsa bile herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Fakat, kontağı çevirirken ayağınız sadece frendeyse ve vites boşta değilse araçta ufak sallantılar ve titremeler meydana gelecektir. Otomobili çalıştırdıktan sonra debriyajı hafifçe bırakarak aynı oranda gaza yüklenmeniz gerekiyor. Vitesin 1 konumunda olduğundan emin olduktan sonra debriyajı yarıya kadar kaldırarak, gaza basın. Motorun bağırması durumunda gaza fazla bastığınızı anlayarak gaz pedalına fazla basmayın. Debriyajı yarıya kadar getirdikten sonra gaza bastığınızda araba gitmeye başlıyorsa, doğru yoldasınız demektir. Eğer, halen araç hareket etmediyse, ayağınızı debriyajdan biraz daha kaldırın. Otomobil hareket edene kadar debriyajı tam olarak bırakmayın. Araba hareket etmeye başladıktan 3 saniye sonra gazı arttırarak debriyajı bırakabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ