Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? 2014

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Asgari ücretli çalışan sayısının 5 milyondan fazla olması, asgari ücrete yapılacak zammı önemli kılıyor. Birçok Asgari ücretli maaşlarının yeterli gelmediğini ve ciddi bir zam yapılması gerektğini belirtiyordu. Her yıl aralık ayında Asgari ücretin ne kadar olacağı konusu tartışılıyor ve özellikle işçi ile işveren tarafında heyecan yaşanıyor.
Asgari Ücret Zammı Ne Kadar 2014
Çalışanlara ödenecek en düşük zammı ifade etmekte olan Asgari ücretin beklenenden fazla bir artış yaşanabileceği belirtildi. Asgari ücrette pazarlık süreci devam ederken, Asgari ücret birçok diğer konularda da artışları belirlemektedir. Geçtiğimiz yıl 6 aylık dönemlerde yüzde 3 lük artış gerçekleşmişti. Yani, Asgari ücrete geçtiğimiz yıl 3+3 oranında zam yapılmıştı. Bu yıl ise Asgari ücrete 6 aylık dönemlerde yüzde 4 üzerinde artış yapılması bekleniyor. 2014 yılının ilk altı ayı için yüzde 4.1 ve 2. yarısı için yüzde 4.4 oranında artış yaşanması bekleniyor.
asgari-ucreti-zammi-ne-kadar-2014
Asgari Ücret Artacak mı?
Asgari ücrete 2014 yılında önceki yıla oranla biraz daha fazla zam yapılması bekleniyor. 6 aylık için yüzde 4 lük zammı üzerinde bir zam yapılması beklenirken, Asgari ücret için 2014 yılında farklı iyileştirmelerde bekleniyor. Asgari ücretle çalışanlardan vergi alınmaması ve vergininde maaştan kesilmeyerek çalışana verilmesi gibi öneriler bulunuyor.
asgari-ucret-vergi-orani
Asgari Ücretli Vergi Oranı
Türk-İş Asgari ücretin 1.600 TL olması teklifinde bulundu. Fakat, Asgari ücreti 2014 yılı içerisinde verilecek en yüksek zam oranı olarak yüzde 10 tahmin ediliyor. Yüzde 10 ‘dan fazlası hayal olarak görülüyor. Türk-İş Asgari ücretin hesaplanmasında kullanılan yöntemin yanlış olduğu ve insanların ihtiyaçlarının daha fazla olduğunu, Asgari ücretin bir vatandaşın geçimi için yeterli olmadığını belirtiyor. 2013 yılında Asgari ücretin brüt tutarı 1.021 TL ve 217 TL kadarı verdiye giderek geriye 803 TL kalıyordu. Sigorta primleri ve vergiye giden tutarın yüzde 20 ye denk geldiği ve bu konuda iyileştirilme yapılması gerektiğini düşünen Asgari ücretliler birde çalışanın ailesi ve bakmak zorunda olduğu hane halkına göre ücretin hesaplanması gerektiğini düşünüyor. Türkiye çalışanların yüzde 50 oranı Asgari Ücretli ve yaklaşık 5 milyon kişi Asgari ücretli olarak çalışıyor. Kısacası Asgari ücretli çalışanlar yılın her yıl bu zamanların olduğu daha fazla zam isterken, devlette verebileceği ve Türkiye şartlarına uygun en yüksek zammı vermeyi planlıyor. 2014 Asgari ücret zammı için görüşmeler devam etse, tahminler yüzde 4+4 oranında toplam yüzde 8 civarında bir artışın olabileceği düşünülüyor.
Asgari ücret zammı ne kadar,
2014 Asgari ücret ne kadar oldu,
Asgari ücret 2014 artacak mı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ