Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Virüs mikrobunun belirtisi olan boğaz ağrısı, insanın yaşam kalitesini bozarak büyük sıkıntılara yol açmaktadır. Uzmanlar, boğaz ağrısının birçok hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkabileceğini söylemektedirler.
Boğaz Ağrısı Nedenleri: Kulak burun boğaz hastalıkları uzmanları, boğaz ağrısı birçok rahatsızlığın belirtisi olarak ortaya çıktığını belirtiyorlar. Boğazda yanma olarak da ifade edilen ve yutkunmakla şiddetli bir ağrı ve batma hissi veren bu şikâyetin en sık sebebi çeşitli enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonların, çoğunlukla virüs kökenli olduğu bilinmektedir, bunlardan bazıları ise şunlardır; grip, soğuk algınlığı ve virüsleri ve yine kızamık, suçiçeği gibi virüs hastalıklarının da yaptığı döküntülerin yanında, boğaz ağrısı yapabilecekleri de unutulmamalıdır.
bogaz-agrisi-nasil-gecer
Boğaz Ağrısı Tedavisi: Virüs enfeksiyonlarının belirli bir tedavisi yoktur ve antibiyotiklerden etkilenme oranları yok denecek kadar azdır. Bu durumda tedavi belirtilerin giderilmesine yönelik yapılmaktadır. Dinlenme, bol sıvı alımı ve ağrı kesiciler, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı gibi diğer bulgular da varsa buna yönelik tedaviler kullanılabilir. Virüs kökenli mikropların normal seyrinde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin etkisiyle belirtilerde hafifleme ve bir haftalık sürede tam düzelme görülmektedir.
Bakteriye sebepli boğaz enfeksiyonları daha ender görülmelerine rağmen daha ağır iyileşirler, özellikle de çocuklarda komplikasyon oluşturabilecek durumda olabilmektedirler.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ