Borsa Ne Olacak 2014? Düşecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

71 bin Seviyesine kadar gerileyen Borsa İstanbul için önümüzdeki günler çokta parlak görünmüyor. Özellikle Fed politikalarının değişme olasılığının ve bunun yaklaşmış olduğunun düşünülmesinin yanı sıra Borsa İstanbul’un yükselmesini sağlayacak başka bir gelişmenin olmamasıda borsanın düşebileceği sinyallerini arttırıyor. Borsa istanbul’un önümüzdeki dönemlerde nasıl bir seyir izleyeceği ve yatırımcının neler yapması gerektiğini konularına değinerek, BiST‘te yatırım yapanlara bir nebze yol göstermeye çalışacağız.
Borsa Neden Düştü?
Borsa İstanbul’u değerlendirmek için öncelikle şöyle yakın geçmişe bir dönmemiz gerekiyor. Borsa son 2 yılda çok fazla yükselmiş ve balon gibi şişen borsa Mayıs sonu Haziran başında yaşanan Gezi Parkı olaylarıyla birlikte hızlı bir düşüş yaşamıştı. 100 bin lere ulaşabileceği söylenen BiST şu anda 71 bin seviyelerinde bulunuyor.
Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında yer aldığı için ve gelişmekte ülke borsalarıda düşmeye devam ettiği için özellikle yatırımcıların gelişmiş ülke borsalarına geçiş yapması, Amerikan ekonomisinin durumu ve TL nin değer kaybetmesi Borsa İstanbul‘un düşüşe devam etmesi ve yükselmesine engel olan nedenler arasında bulunmakla birlikte yaşanan gelişmeler önümüzdeki aylar Borsa İstanbul’un dahada düşebileceğini gösteriyor.
borsa-ne-olacak-2014-borsa-dusecek-mi
2014 Borsa Ne Olacak? Düşecek mi?
Borsa İstanbul şu anda tamamen ABD Fed politikasına odaklanmış durumda. Ufak resimde herşey olabilsede, büyük resimde tamamen FED’in parsal genişlemeyi azaltması üzerine kurulmuş ve bunu bekleyen bir borsa var. Borsa İstanbul önümüzdeki aylarda FED’in parasal genişlemeci politikayı sonlandıracağım demesiyle dahada düşebilir. Şu anda sadece bunun korkusu bile yetmişken, FED’in uygulamaya geçirmesi durumunda Borsada bir nebze daha düşüş yaşanabilir. Borsanın düşeceğini gösteren diğer bir göstergede ABD dolarıdır. Dolar 2,05 TL seviyelerine kadar geldi. TL değer kaybederken, doların değer kazanmasıda Borsa İstanbul’un 71 bin seviyelerininde altına inebileceğini gösteriyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ