Dış Cephe Kaplaması Nedir? 

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Dış cephe kaplama bir bakıma evin dış görünüşünü değiştirmek bunu yaparken de alt tabakayı koruyucu tabaka olarak uygulamaktır.
Dış cephe kaplama özellikle doğalgaz sisteminin hayatımıza girmesinden sonra kış aylarında evlerde meydana gelen ısı kaybını önlemek amacıyla evlerin dışına yapılan bir çeşit giydirme işlemidir. Dış cephe kaplama uygulaması sayesinde kışın yakıt giderlerinde azalma meydana gelecek, ayrıca dış cephe yeni bir işlem olduğu için evin dışının daha güzel ve yeni görünmesi sağlanacaktır. Böylece bir defada yapılan uygulama uzun yıllar kullanabilecek ve eviniz yeni gibi görünecektir.
Dış Cephe Kaplaması Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?
Dış cephe kaplaması yapılırken özellikle hazırlık aşaması çok önemlidir. Aksi takdirde dış cephe kaplaması ve sağlıklı bir uygulama olmayacaktır. Peki, dış cephe kaplaması öncesi hazırlık aşamasında nelere dikkat edilmelidir.
​​​​Mantolama işleminde sıcaklık kriteri önemlidir. Dış cephe kaplaması uygulaması yapılırken sıcaklık 5 ila 30 derece arasında olmalıdır.
Mantolama yapılacak duvarın yüzeyinde çatlak, deformasyon varsa onarılmalıdır. Aksi taktirde yaptırılacak dış cephe kaplama uygulaması düzgün olmayacaktır.

Dış cephe kaplama yapılacak yüzey boyası kötü durumda ise zemini düzeltmek adına boya kazınmalıdır.
Yüzeyin nemli olmamasına dikkat edilmelidir. Nemli yüzeylerde mantolama levhaları yapışmayabilir.
Mantolama öncesi mantolama işleminin altında kalmaması için yağmur olukları ve kablolar dışarı alınmalıdır.
Dış Cephe Kaplaması Nasıl Yapılır?
Kaplama öncesi hazırlıklar yapıldıysa dış cephe kaplaması uygulanması için artık hiçbir sıkıntı yoktur.
Mantolama için ilk adım duvara profil montajının yapılmasıdır.
Levhaların üzerine tüm yüzeye ya da kısım kısım uygulanmak üzere yapıştırma harcı sürülmelidir. Burada önemli olan konu yapıştırma harcının levhaların dışına çıkmamasına dikkat edilmelidir.
Mantolama levhaları en aşağıdan yukarıya doğru yapıştırılmaya başlamalıdır.
Mantolama levhalarını sabitleme için dübel uygulaması yapılmalıdır. Dübel sayesinde levhalar duvara sabitlenmiş olacaktır.
Sonraki adımda Mantolama için sıva uygulaması yapılmalıdır. Ancak sıva uygulamasından önce sıva için file uygulaması yapılarak üzerine 2 kat sıva uygulanmalıdır.
En son adım olarak biten mantolama işleminin üzerine boya uygulaması ile dış cephe kaplama olayı bitirilmelidir.
Dış cephe kaplaması yapılan ısı kaybı önlenmiş olacak, kış aylarındaki fatura giderleri azalmış olacaktır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ