Dolar Rekor Kırmaya Devam Ediyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2014 yılına hızlı bir başlangıç yapan Dolar, TL karşısında değerlenmeye devam ediyor. Rekor üzerine rekor kıran dolarda 2,32 TL cumanın kapanış fiyatı oldu. Fakat, dolar 2,35 TL ye kadar çıkarak en büyük rekorunu kırdı. Merkez bankasının müdahalelerine rağmen 2,32 TL ye kadar gelen dolar rekor kırarak artmaya devam ediyor. Doların artması kimilerine olumlu yansırken, ülke genelinde ekonomik açıdan olumsuzluklara neden olabilir.
Dolarda Rekor Devam Ediyor
Doların önümüzdeki haftada bu artışına devam etmesi bekleniyor. Dolar için 2,5 TL yıl sonuna kadar gelmesi bekleniyordu. Fakat, doların özellikle parasal genişlemenin bitmesi sinyalleri ve yatırımcıların tekrara dolara dönüş yapması sonucunda dolar TL karşısında büyük değer kazancına neden oldu. Doların önümüzdeki hafta artmaya devam etmesi yaklaşık 10 gün içerisinde 2,45 TL ve üzerinin görülebileceği görüşünün hakim olmasına neden oldu.
dolar-rekor-kirmaya-devam-ediyor
Doların Artması Yaşam Şartlarını Zorlaştırabilir
Doların artmasıyla birlikte dolara endeksli olarak çalışan birçok şirket borçlarını ödemekte zorluk çekiyor. Dolar yatırımcısını sevindirirken, ülke genelinde birçok konuda fiyatlarında artmasına neden oldu. Dolara endeksli olan elektronik eşyalar, petrol, altın, ithal edilen diğer tüm ticaret ürünleri pahalılandı. Dolarda yaklaşık 4-5 ay öncesine kadar 1,80 TL lik kur fiyatı hakimdi. Şimdi ise dolar kuru 2,32 TL ye geldi. Bu yaklaşık 6 aylık sürede 50 kuruşluk artış demek oluyor ki, buda yüzde 30 oranında artış demek oluyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ