Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

ev-hanimlarina-kredi-veren-bankalarBankalar artık ev hanımlarınada kolayca kredi verebiliyor. İş kurmak isteyen, borcunu ödemek, çocuğunu evlendirmek, almak istediği herhangi bir eşyayı almak için paraya ihtiyaç duyan ev hanımlarıda artık bankalardan kolayca kredi alabiliyor. Ev hanımları çalışmadığı için kredi almakta biraz zorlansalarda ev hanımları için kredi almakta mümkün.
Ev Hanımlarına Kredi Veren Banka
Kimi bankalar bu konuda katı olmakla birlikte ev hanımlarının teminat gösterebilecek herhangi malının olmaması durumunda riskin artacağı için kredi vermekten kaçınıyor. Bu yüzden çoğu banka ev hanımlarından ya ipotek edebilecekleri bir ev, araba yada benzeri değerli bir teminatın olmasını istiyor yada kefil bulmalarını istiyor. Tabiki kefilinde sigortalı olarak çalışıyor olması ve alınacak kredinin aylık taksitlerinin maaşının en fazla yüzde 33 olması gerekiyor. Eğer ev hanımı bunları sağlayamıyorsa, bankalardan genellikle olumsuz sonuç alıyor. Fakat, bazı bankalar bu konuda ev hanımlarına belli bir tutara kadar teminat göstermeden ve çalışmıyor olsa bile kredi verebiliyor.
Kredi Kartı Kullanan Ev Hanımına Kredi
Bildiğiniz gibi bankalar son 5 yıldır çalışmayanlara kredi kartı kullandırabiliyor. Özellikle öğrenci ve ev hanımlarıda ortalama 1.000 TL tutarında kredi kartına rahatlıkla sahip olabiliyor. Eğer en az 2 yıldır kredi kartı kullanıyorsanız ve kredi kartınızın aktif kullanımında yaptığınız harcamalar sonrasında ödemelerinizi aksatmamışsanız ve en azından asgari ödeme tutarı için son ödeme tarihini geçirmemişseniz bankalar kredi kullanımına daha sıcak bakıyor. Ev hanımı olmanız önem taşımaksızın kredi kartı kullanımındaki ödeme tutarlılığınız kredi kullanımı konusunda ev hanımlarınıda fırsat tanıyor.
Önceki Dönemlerde Kullandığınız Krediler Önemli
Birkaç yıl önce çalışıyorken kredi kullandı iseniz ve kullandığınız kredinin ödemelerini hiç aksatmamışsanız buda olumlu olarak puanınızı arttırmıştır. Bildiğiniz gibi kredi kullanımı konusunda puanınız merkez bankası tarafından belirleniyor. Ödemelerinizi aksattığınızda puanınız düşüyor ve kredi alamadığınız gibi benzeri banka işlemlerini yapamıyorsunuz. Çalıştığınız dönemde kullandığınız kredinin ödemelerini aksatmadan yapmışsanız, işten ayrılıp ev hanımı olarak hayatınızı devam ettirseniz bile bankalar size daha toleranslı olacaktır. Çünkü, önceden almış olduğunuz kredinin ödemelerini aksatmamanız göz önünde bulundurulabilecektir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ