Eylül Ayında Altın Ne Olacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

eylul-ayinda-altin-ne-olur-2013Altın fiyatları yükselişe geçti. 2013 yılında yatırımcısının yüzünü güldürmeyen altın tekrar yükselişe geçti. Amerika Merkez Bankası FED başkanı Bernanke geçtiğimiz aylarda parasal genişlemeyi azaltacağı yönünde verdiği izlenimler altın fiyatlarınıda olumsuz etkilemişti. Ancak, FED’in tutanakları ve ABD ekonomisinden gelen veriler altın fiyatlarının tekrar yükselmesini sağladı. Altının ons fiyatı 1400 dolara yaklaştı. Dolar ise 2 TL olunca altının gram fiyatı 90 TL oldu.
Eyül’de Altın Fiyatları Ne Olur?
Altın fiyatları Eylül ayında ne olacak sorusu son günlerde çok fazla sorulmaya başladı. Özellikle altın fiyatlarında yaşanan yeni yükseliş altın yatırımcılarını umutlandırdı. Geçtiğimiz hafta cuma günü kapanışta gelen ABD konut verileri altının yükselmesini sağlamıştı. Bu yükseliş devam edecek gibi görünüyor. Ancak, büyük resme baktığımızda parasal genişlemenin bitirilmesi korkusu halen devam ediyor. Buda altın fiyatlarında düşüş olabileceği ihtimalini her zaman güçlü kılıyor. Altın fiyatları kısa sürelide olsa yükseliş gösterdi. Aynı zamanda gram fiyatı doların 2 TL olmasıyla dahada arttı. Altında kısa vadede büyük bir yükseliş beklenmiyor ve eski günlerde yakalanan o rekor fiyatların kısa vadede gelmesi zor gibi duruyor.
Altının Ons Fiyatı Ne Olacak?
Altının ons fiyatının 1396 dolar olması ve doların 2 TL olmasıyla Çeyrek fiyatlarıda arttı. Çeyrek altın fiyatları 155 TL oldu. Yarım altın ise 307 TL den işlem görüyor. Altının 1600 dolar ve üstü seviyesinde iken birçok kişi altına yatırım yapmış ve zarar ettiği için altında kalmak zorunda kalmıştı. Şimdi tekrar 1600 dolar ve üstü görülür mü? Kısa vadede bu görülmez gibi dursada, uzun vadede ne olacağı belli olmaz. Zira FED başkanı Bernanke’nin parasal genişlemiyi azaltacaksa bile bu gelişmenin artık yaşanması ve bir an önce atlatılması gerekiyor. Piyasalar ise genel anlamda çalkantılı olarak iniş çıkışlarla devam etsede tüm bunlar Dolar ve Euro’ya yaradı diyebiliriz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ