Gazze’de İsrail Saldırılarının Boyutu Büyüyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Hamas’ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, Gazze’ye bomba yağdırmaya devam ediyor. 18. gününe girilen savaşta İsrail ordusunun dün gece düzenlediği saldırılarda 120 Filistinli hayatını kaybetti.

El- Aksa Kanalı Telegram sayfasında verilen habere göre, Gazze’de İsrail saldırıları sonucu bir gecede aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 120 Filistinli hayatını kaybetti.

GECE BOYUNCA YOĞUN HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu, savaşın 18’inci gününe girerken, Gazze Şeridi’nin birçok bölgesine gece boyunca yoğun hava saldırıları düzenledi. Aksa Kanalı’nın hastane kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Gazze Şeridi’nin Han Yunus ve Rafah kentlerindeki sivil yerleşim bölgelerine İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ye ulaştı. Saldırılarda onlarca yaralının olduğu da aktarıldı.

Gazze’de İsrail saldırıları sonucu bir gecede 110 Filistinli hayatını kaybetti

HAN YUNUS’TAKİ SALDIRIDA EN AZ 23 KİŞİ ÖLDÜ

Filistin haber ajansı WAFA’nın sağlık kaynaklarından naklettiği haberde, Han Yunus’taki saldırıda, aralarında çocukların da olduğu en az 23 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hala çok sayıda kişi olduğu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

SİVİL YERLEŞİM BİNALARINI VURDU

Refah kentindeki saldırılarda ise en az 30 Filistinli yaşamını yitirdi. Aksa Hastanesi çevresindeki evlere, kentin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nın batısındaki Esra Kuleleri isimli sivil yerleşim binalarına yönelik hava saldırılarında, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi. Ayrıca, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cebalya Mülteci Kampı’na son saatlerde düzenlenen bir dizi hava saldırısı sonucunda ölü ve yaralılar bulunuyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ