Genel Sağlık Sigortası GSS Borçları Silinecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor. Geçtiğimiz yıllarda GSS başlatılarak her vatandaşın sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanması sağlanmış, fakat Sosyal Sigortalar Kurumunda GSS primi adı altında borçlar işletilmişti. GSS prim borcunu ödeyemeyenlere müjde. Genel Sağlık Sigortası prim borçları siliniyor. Devlet toplamda 4 milyona yakın vatandaşın 8 milyar TL ye yakın borcunu bir kalemde silecek.
GSS Borçları Ne Olacak?
Genel Sağlık Sigortası 18 yaşını doldurmuş olan ve öğrenci yada çalışan olmayanları kapsıyordu. Vatandaşlarımız istesede istemesede GSS primi ödemek zorunda kalıyor ve adeta zorunlu sağlık hizmeti alıyordu. Hastaneye gitmemiş olsa bile GSS primleri SSK kayıtlarına işleniyor ve borç olarak kalıyordu. Yaklaşık 4 milyona yakın vatandaşın GSS borcu bulunmakla birlikte, çoğu kişinin borcundan haberi bile yoktu.
genel-saglik-sigortasi-gss-borclari-silinecek-mi
Genel Sağlık Sigortası Borçları Siliniyor mu?
Genel Sağlık Sigortasına borcu bulunanlara müjdeli haber. Hükümet GSS borçlarını silmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda Genel Sağlık Sigortası kapsamına giren, herhangi bir yerde çalışmayan yada öğrenci olmayanlar GSS primleri birikiyor ve borç olarak hanelerine yazılıyordu. Bu yüzden sağlık hizmetide alamıyorlardı. Özellikle öğrenciler bu durumla sıklıkla karşılaşıyordu. GSS primi ödemek zorunda olmamasına rağmen öğrenci belgesini SSK ‘ya getirmediği için GSS kapsamına alınan ve adına her ay borç kaydedilerek SSK’ya borcu biriken öğrenci sayısıda oldukça fazla.
gss-borclari-ne-olacak
GSS Borçları Silinecek mi?
Sosyal Sigortalar tarafından Genel Sağlık Sigortası borcunuzu öğrenmek istediğinizde adınıza 5 bin TL ye varan borçlar çıkabiliyor. Çalışan değilseniz veya çalıştığınız kurumda sigortanız yatmıyorsada, anında Genel Sağlık Sigortası GSS kapsamına alınıyorsunuz. Böylelikle birkaç ay sigortanız yatmamışsa bile GSS borcunuz oluşabiliyordu. Devlet GSS borcunu silerek vatadanşa yüklediği bu yükten kurtarmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık 4 milyon vatandaşımız GSS prim borçlarının temizlenmesi durumunda rahata erecek. Devlet GSS adı altın oluşturduğu 8 milyar TL alacağından vazgeçmiş olacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ