Grip Belirtileri Nelerdir? Domuz Gribi Nasıl Geçer?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Yaz kış demeden herkesin yaşadığı grip sorunu günümüzde domuz gribinin zararsız bir türünün yaygınlaşmasıyla daha zorlu ve kısa sürede bulaşabilen bir hal aldı. Grip mevsimsel sorunların başında gelmekle birlikte bu sorunu atlatmak üzere bir takım önlemler alabilirsiniz. Öncelikle grip enfeksiyonunun belirtleri hakkında bilgi verelim, ardından grip enfeksiyonundan nasıl kurtulabilirsiniz bu soruyu sizlere açıklayalım.
Grip Hastalığının Belirtileri
Ateş, halsizlik, şiddetli kas ve eklem ağrıları, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtileri göstermektedir. Bademciklerin şişmesiyle de baş gösterebilen grip enfeksiyonu genel olarak toplu taşıma araçları, kalabalık alanlar ve kapalı ortamlardan geçebilmektedir. Bu yüzden girdiğiniz ortamlara dikkat etmeli ve temizliğe özen göstermelisiniz.
domuz-gribi-nasil-anlasilir_646x340[1]
Grip Nasıl Geçer?
Gripten kurtulmak üzere maalasef günümüzde antibiyotikler yeterli olamamaktadır. Bu yüzden daha çok C vitamini takviyesi yapmak, bol bol sıvı almak, meyve tüketmek, dinlenmek ve beslenmenize özen göstermek griple savaşmak açısından önemlidir. Metabolizmayı hızlandıran, bağışıklık sistemini güçlendiren her türlü eylem gribin geçmesinden önemli bir etken olacaktır. Grip enfeksiyonu bünyenizin zayıf düşmesiyle birlikte daha da güçlenecektir. Bu yüzden bünyenizi güçsüz düşerecek her türlü eylemden kaçınmalısınız.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ