Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Tüm dünyanın yaşam ve enerji kaynağı olan güneş, yapıcı olduğu kadar da yıkıcı. Güneş ışığının içindeki zararlı ışınlar, vücudumuza ve dolayısıyla sağlığımıza zararlı olabiliyor. Güneş ışınlarının zararlarından özellikle gözlerimi etkileniyor. Gözleri bu ışınlardan korumak için de güneş gözlüğü kullanmak gerekiyor. Peki, güneş gözlüğü alırken nelere dikkat etmeliyiz? Yanıtını burada bulacaksınız.
Güneş gözlüğünün markasından çok camın kalitesi önemlidir. Ultraviyole A ve B ışınlarına karşı etkili camı olan gözlüğün tercih edilmesi gerekir.
Gözün daha kaliteli görmesi açısından ışığı yansıtmayan camları tercih etmeliyiz. Mutlaka göz doktorunun tavsiyesini alarak ya da camın özelliklerini belirten bir sertifikası olan güneş gözlüğü tercih etmek de göz sağlığını korumak açısından önemlidir. Güneş gözlüğünün amacı, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmaktır. Pazarlardan alınacak gözlükler ultraviyole ışınları engellemediği için bir anlam taşımaz.

Güneş gözlüğü alırken asıl amacın; gözlerimizi, göremediğimiz zararlı ışınlara karşı korumak olduğu unutulmamalıdır. Eğer gözlük camı, bu ışınları engelleyecek şekilde üretilmemişse koyu renkli olmasının bir anlamı yoktur. Gözlüğü satın alırken, çoğunlukla hangi şartlar altında kullanacaksanız o şartlara uygun güçte bir UV filtresine sahip camları olan gözlükler tercih edilmelidir. Araba sürerken kullanılacak bir güneş gözlüğünün, güneşli havada doğa yürüyüşü yaparken kullanılacak bir gözlük kadar güçlü filtreleri olmasına gerek yoktur.
Unutmayın göz sağlığını korumak açısından, gözlüğünüzün yeterli koruyuculuğa sahip olması önemlidir. Bu yüzden, gerekli belgeleri olmayan gözlükleri satın almaktan kaçının.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ