Haiti Depremindede Ölü Sayısı 304’e Yükseldi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Haiti açıklarında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 304’e yükseldi, yaralı sayısı ise 2 bini aştı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntının yaşandığını bildirdi. Ülkede 2010 yılında yaşanan 7 büyüklüğündeki depremde 316 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Haiti Sivil Savunma Ajansı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 304’e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 2 bini geçtiğini belirtti. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarında yıkıntıların arasından şimdiye kadar yüzlerce yaralı çıkartıldığını kayıp sayısının ise tam olarak bilinmediğini duyurdu.

Haiti açıklarında meydana gelen depremde ölü sayısı 304’e yükseldi

ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI

Büyük yıkım ve sarsıntıya maruz kalan ülke, uluslararası yardım çağrısında bulundu. Haiti açıklarında 7,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. USGS, 7,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Saint-Jean-du-Sud’un 12 kilometre kuzeydoğusu olduğunu duyurmuştu.

TSUNAMİ UYARISI KALDIRILDI

Haiti’nin başkenti Port-au-Prince’de hissedilen depremin ardından halk panikle sokaklara dökülmüştü. USGS, yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin ardından yapılan tsunami uyarısını bir süre sonra kaldırmıştı.

Bölgeye arama kurtarma çalışmaları için ekiplerin yönlendirildiği belirtilmişti.

Haiti açıklarında meydana gelen depremde ölü sayısı 304’e yükseldi

BİR AYLIK OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Haiti Başbakanı Ariel Henry, yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlerin olduğunu ve geniş çapta hasar meydana geldiğini ifade etmişti. Henry, ülkede bir aylık olağanüstü hal ilan edildiğini duyurmuştu.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ