Hava Sıcaklıkları Ne Zaman Artacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Ekim ayında olmamıza rağmen kış soğukları herkesi şaşırttı. Özellikle ekim ayının başından beri hava sıcaklıklarındaki ani düşüş sonbahar yaşamadan kış ayına mı giriyorz? sorusunu sormamıza neden olsada, sıcaklıkar önümüzdeki günlerde 12 derece birden artarak mevsim normallerine dönecek. Normalden fazla düşen hava sıcaklığı hafta sonundan itibaren tekrar yükselecek ve ortalama 6-12 derece aralığında yurt genelinde sıcaklık artışı görülecek.
Havalar Ne Zaman Sıcak Olacak
Türkiye genelinde artacak olan sıcaklığın İç Anadolu ve Batı bölgelerinde daha çok artacağı Meteoroloji tahmini olarak belirlenirken, sıcaklığın ortalama 12 derece artması bekleniyor. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada geçen haftadan beri etkili olan soğuk ve yağışlı hava dalgasının önümüzdeki haftadan itibaren yerini mevsim normallerinde sıcak bir havaya bırakacağını belirtirken, hava sıcaklıklarının Sonbahara yakışır bir düzeyde devam etmesini beklediklerini öğrendik.
hava-sicakliklari-artacak-mi
Bu Yıl Neden Çok Soğuk
12 ekim 2013 tarihine kadar yağış beklenmezken, soğuk havanın 12 ekimden itibaren azalarak sıcaklıkların artması bekleniyor. HAfta sonu başlayacak olan sıcaklık artışlarının 12 dereceyi bulacağı ve kasım ayının sonuna kadar çok büyük bir soğuk olmayacağı tahminler arasında yer alırken, Aralık’ın ilk haftasından itibaren artık kış soğuklarının gerçek anlamda başlama ihtimalininde yüksek olduğu belirtiliyor. Kurban bayramında hava sıcaklığının bugüne göre 10 derece yüksek olması beklenirken, yağış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ