Hulusi Akar: “TSK Hazırlıklı Olmalı”

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna-Rusya savaşı için, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak güçlü olmamız gerekiyor. Her türlü ihtimale karşı her an hazırlıklı olmamız lazım” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması için temaslarını sürdürdüklerini, Mariupol’deki durumu yakından takip ettiklerini belirterek, “Bir an önce oradaki masum insanların bölgeden tahliye edilebilmeleri için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde, saatlerde bunun gerçekleşmesini bekliyoruz.” dedi.

Bakan Akar, milli imkanlarla üretilen AKYA eğitim torpidosunun denizaltıdan hedefe yapılacak atış testi dolayısıyla geldiği Gölcük’te Donanma Komutanlığı’ndaki konuşması sırasında, Ukrayna’daki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İçinden geçilen uluslararası ortama dikkati çeken Akar, şöyle konuştu:

“Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, güçlü olmamız gerekiyor. Her türlü ihtimale karşı her an hazırlıklı olmamız lazım. Rusya ile Ukrayna arasında bir çatışma söz konusu. İki ülke de bizim denizden komşumuz. Her iki ülke ile ilişkilerimiz mevcut. Bu çatışmanın bir an önce durmasını, bir ateşkes sağlanmasını, bir an önce barışın, huzurun bölgeye hakim olmasını samimi bir şekilde temenni ediyoruz. İnsani yardım başta olmak üzere, bugüne kadar bize düşen görevler neyse yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bizim herhangi bir şekilde yaptırımlara uymamak gibi bir durumumuz söz konusu değil. Birleşmiş Milletler yaptırımlarına uygun şekilde hareket ediyoruz. Diğer taraftan tarafların konuşması, görüşmesi ve bir an önce ateşkesin sağlanması için temaslarımızı sürdürüyoruz.”

Sivillerin tahliyesi konusundaki çalışmaların devam ettiğini aktaran Akar, “Özellikle Mariupol’deki durumu yakından takip ediyoruz. Hem Rusya hem Ukrayna tarafları ile bakanlık düzeyinde temaslarımızı sürdürüyoruz. Bir an önce oradaki masum insanların bölgeden tahliye edilebilmeleri için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde, saatlerde bunun gerçekleşmesini bekliyoruz. Bizim Kiev bölgesinde iki uçağımız var. Onların da en uygun zamanda tahliyesi için hem Rusya hem Ukrayna tarafı ile temaslarımız sürüyor.” dedi.

Diğer Haberler

Cengiz Ünder'in Başarısı, Fenerbahçe'yi Satış için Düşünmeye Zorluyor

Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde Los Angeles FC'ye kiraladığı Cengiz Ünder,...

SGK'ya Borcu Olan 6 Belediyeye Haciz İşlemi Başlatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçları nedeniyle 6 CHP'li beled...

2024'te Vergi, Ceza ve Harçlara Yüzde 58,46 Oranında Zam Gelecek

Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yü...

Köfteci Yusuf Skandalı Bir Bakanı Koltuğundan Edebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede değişiklik olacağını açıklamasının ardından ku...

Milli Takımda Atlet Sakatlanınca Gülleciyi Yarıştırdılar

Avrupa Atletizm Takım Şampiyonası'nda oldukça nadir görülen bir olay yaşandı. Be...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuri Aslan Oldu

Ekrem İmamoğlu'nun Tutuklanmasının Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde B...

Türk futbolunda İlk Arda Turan'a Tarihi Ceza

Eyüpspor Teknik direktörü Arda Turan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun akreditasyo...

Köfteci Yusuf'un Sahibi Yusuf Akkaş Kayıp

Vatandaşa domuz eti yediren firmanın Köfteci Yusuf olduğu kesinleşti. Tarım ve O...

Depremi Hissettiği için Muhabbet Kuşlarına Talep Arttı

Van'da, deprem öncesi kuşların çırpınarak telaşlandıkları ve aşırı ses çıkardıkl...

Taciz Davasının Mağduru T.T. Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Giresun'da Şüpheli Ölüm: Taciz Davasının Mağduru T.T. Trafik Kazasında Hayatını ...

Telefonların Fiyatını Katlayacak Düzenlemeden Vazgeçildi

İthal cep telefonlarının birim gümrük kıymetini 200 dolardan 350 dolara çıkaran ...

Çöp Adam Dizisi için Final Kararı Alındı

Geçtiğimiz günlerde yeni sezonu başlayan Çöp Adam dizisi için final kararı alınd...

Tepkilerin Ardından Londra'daki Restoranında Fiyatları düşürdü

Dünyaca ünlü kasap Nusret, Londra restoranındaki yüksek fiyatlarla ilgili gelen ...

Olaydan Önce Okulda Görev Değişiklikleri Yapılmış

KAHRAMANMARAŞ’TA EĞİTİM CAMİASINI SARSAN TRAJEDİ: 2026 İHMALLER ZİNCİRİNİN PERDE...

Başakşehir’de Dehşet: Evrak Tartışması Cinayetle Sonuçlandı

Yabancı Uyruklu Çalışan, Eller ve Ayaklar Bağlanarak Hayatını Kaybetti İstanbul...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ