İkinci El Araç Alırken ve Satarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2. el alanların son günlerde birçok konuda şikayetleri arttı. Araç km lerinde yapılan değişimler bu şikayetlerin büyük çoğunluğunu oluşturuyor. Bu yüzden 2. el araç alırken ve satarken dikkat edilmesi gereken bir dizi önlemler bulunmakla birlikte bu önlemleri almama durumunda yaşanabilecek sorunları maddi kayıplar yaşamanıza neden olabilir.
İkinci El Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
2. el araç alırken eğer internet üzerinden alışveriş yapıyorsanız, kesinlik kapora vb. paralar yatırmayın. Dolandırıcılar tarafından çok fazla kullanılan bu yöntemde 2. el araç alacak kişiye aracın oldukça ucuz olduğu ve çok fazla talibi bulunduğu gerekçesiyle kapora vermesi durumunda aracı ilgili kişiye satacaklarını belirterek kişiden kapora adı altında paralar almaktadır. Sonrasında ise kapora ve satıcı ortalıktan kaybolabilmektedir. Bu yüzden aracı noterde satın almadan parayı teslim etmeyin.
ikinci-el-arac-alirken-satarken-dikkat-edilmesi-gerekenler
Yüksek Kilometreli Araçları Düşük KM Gösterenlere Dikkat
Km yüksek araçları satın alarak ufak bir oynama ile aracın çok temiz olduğunu ve km düşük araç fiyatından satan kişi sayısı oldukça arttı. Yüksek kilometreli araçların kilometrelerini düşürerek yüksek fiyattan temiz araçmış gibi satan kişilere aldanmayın. Aracı aldıktan sonra testlerini yaptırın ve tüm belgelerini inceleyin. Mümkünse tanıdık bir ustaya götürerek aracın durumunu iyice gözden geçirin.
2. El Otomobil Alırken Dikkat Edin
Aracı teslim almadan önce iyice kontrol edin. Mümkünse fotoğrafını çekerek saklayın. Aracı test için aldığınızda sahibininde yanında bulunmasını sağlayın. Aksi durumda araçta çıkabilecek sorunlar üzerinize yıkılmak istenebilir. Daha önceden otomobilde bulunan problemleri siz yapmışsınız gibi gösterilerek ödeme yapmanız istenebilir. Bu yüzden araba sahibini daima yanınızda bulundurun.
İkinci El Otomobil Satarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
2. el araba almak kadar satarkende dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır. İkinci el araç satarken kesinlikle aracınızı alıcıdan nüfus cüzdanı yada benzeri bir garanti almadan vermeyin. Test sırasında aracınızın yanında bulunun. Noterde işlemler bitmeden otomobiliniz teslim etmeyin. Test için aracınız götürülmek istenirse, sizde aracınızda bulunun.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ