İmamoğlu: “Trol gibi Davranma, Bakanlık Yap”

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süleyman Soylu’nun dün akşam ortaya koyduğu “Bazı gazetecilere her ay 15 bin lira maaş, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz.” iddialarına yanıt verdi. İmamoğlu, “Trol gibi davranmasın sayın Bakan, bakanlık yapsın. İçişleri Bakanlığı’nı yapsın. Yapamıyorsa da gereğini yetkili makam yapsın diye diliyorum, istiyorum.” dedi.

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu’nun dün akşam katıldığı bir canlı yayında sarf ettiği, “İbb diyor ki ‘Adli sicil kaydı istedik temiz’ Ben İçişleri Bakanıyım neyin temiz olduğunu biliyorum. Bazı gazetecilere her ay 15 bin lira maaş, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz. Hukuka uymayan bir durum varsa müdahaleyle mükellefiz” sözlerine de yanıt verdi.

“TROL GİBİ DAVRANMASIN, BAKANLIK YAPSIN”

Anka’ya konuşan İBB Başkanı, “Onun için bütün bu yalan ifadelerin üstüne bir de efendim ‘Gazetecilere maaş veren, 30 bin lira, 40 bin lira’… Sayın Bakan’ın inandırıcılığını toplum şöyle sorgulasın: Ne dedi sayın Bakan? Bir televizyonda ’10 bin dolar maaş alan milletvekili’ dedi. Bu konuda ne dedi? ‘Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım’ dedi. Ne kadar geçti üstüne? Herhalde 7-8 ay geçti. Televizyondaki muhabbette o gazeteci niye bunu sormadı ona? ‘Yahu siz daha önce de 10 bin dolar bir milletvekili maaş almıştı’ dediniz. ‘Niye gidip bunun başvurusunda bulunmadınız? Bunun hesabını sormadınız. Şimdi siz bunu söylüyorsunuz.’ Gazetecilik rolü üstlendim, kusura bakmayın. ‘Şimdi siz bunu söylüyorsunuz. Biz nasıl inandıracağız milleti? Şimdi de diyorsunuz ki ’20 bin lira, 30 bin lira gazeteciler maaş alıyor.’ Trol gibi davranmasın sayın Bakan, bakanlık yapsın. İçişleri Bakanlığı’nı yapsın. Yapamıyorsa da gereğini yetkili makam yapsın diye diliyorum, istiyorum.” dedi.

“SAYGINLIĞA YAKIŞACAK BİR BİÇİMDE DAVRANSIN”

İçişleri Bakanlığı’nın ciddi bir kurum olduğunu ifade eden İmamoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ülkenin, hepimizin kahramanca izlediği polisinin, jandarmasının başındaki yetkili kişidir. O saygınlığa yakışacak bir biçimde davransın. Benim dileğim ve isteğim odur. Yoksa iki genel başkanın katıldığı, bir polis merkezinin yapıldığı ve açılışının yapıldığı ortama tek bir polisin, tek bir memurun, tek bir komiserin dahi baskıyla gönderilmediği bir süreci sorgulasın.

“7-24 SOSYAL MEDYADA YAŞAYAN BİR BAKAN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

İçişleri Bakanı, daha ileri gideyim, gezilmesin diye o polis merkezinin (Gürpınar Polis Merkezi Amirliği) kapısını kapatma girişiminde bulunan yetkilileri sorgulasın. Kim vardı orada? Sayın Akşener vardı, Sayın Kılıçdaroğlu vardı. Sayın Akşener kim? Geçmiş dönemde yine bu ülkeyi İçişleri Bakanlığı yapmış bir kişi. Onun için trol gibi davranıp yok 20 bin lira, 30 bin lira maaş, gazeteci, yok bilmem ne? Tahmin ediyorum, 7-24 sosyal medyada yaşayan bir İçişleri Bakanı’yla karşı karşıyayız.”

Diğer Haberler

Galatasaray'da Alexis Sanchez Operasyonu Başlıyor

Galatasaray, sezon başında ilgilendiği ancak kadrosuna katamadığı Alexis Sanchez...

Sivas'ta Ekmek Ucuz, Mezar Yerleri Bedava

Büyükşehirlerde ekmek fiyatlarının peş peşe zamlanmasına inat Sivas'ta bazı büfe...

Elon Musk'ın Robotlarla Öpüştüğü Fotoğraf Şaşırttı

Elon Musk'ın bir robotla öpüştüğü fotoğraflar kullanıcıları şaşırttı. David Marv...

MasterChef Türkiye'de Yarışmacının Yaptığı Yemek Şefleri Şaşırttı

MasterChef Türkiye'nin dün akşam yayınlanan bölümünde 2. tura kalan Kaan'ın hind...

Daireden 3 Traktör Çöp Çıktı

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde şikayet üzerine bir sitedeki daireye giren ek...

Trump’tan İran Müzakerelerine Sert Mesaj

İran ile devam eden diplomatik temaslar sürerken, ABD Başkanı Donald Trump sürec...

Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Türk Hakemlerine Çağrı

Eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Hakem Halil Umut Meler'e yumruk atması Tü...

Dizisinden Çıkarılmıştı Yerine Gelen İsim Belli Oldu

Boykot Dalgası Dizilere Sıçradı: Aybüke Pusat ve Boran Kuzum Kadrodan Çıkarıldı,...

Artık TL Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat Hesabı Açılmayacak

1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü yeni Kur Korumalı Mevduat hesabı açılamaya...

Kolanın Peşinden Cipse de Yüzde 25 Zam!

Kola zammının ardından Türkiye'de en çok tüketilen atıştırmalıkların başında gel...

Küresel Ateşkes Sonrası Akaryakıt Fiyatları Düştü

Küresel Ateşkes Sonrası Akaryakıt Piyasalarında Dev İndirim Dalgası: 2026 Petrol...

Türk futbolunda İlk Arda Turan'a Tarihi Ceza

Eyüpspor Teknik direktörü Arda Turan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun akreditasyo...

Zihinsel Sağlığı Korumanın Basit Yolları

Zihinsel sağlık, fiziksel sağlık kadar önemlidir ve günlük yaşam kalitesini doğr...

Depozito İade Sistemi Başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sıfır atık hedefi için yürü...

Çin, Airbus'a 120 Uçaklık Dev Siparişe Hazırlanıyor

Almanya Başbakanı Friedrich Merz: Çin, Airbus’a 120 Uçaklık Dev Siparişe Hazırla...
POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ