İstanbulda Dalışın Yapılacağı En Güzel Yerler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Dalış malzemeleri dalışın güvenli şekilde yapılabilmesini sağlayan, en önemli yardımcılardır. Bu yardımcıların eksiksiz şekilde mevcut olması ve dalış yapan kişiyi yarı yolda bırakmaması, yalnızca İstanbul için değil, her yerde ve her suda keyifli bir dalış yapmayı sağlayacaktır. Bununla beraber dalış yalnızca sualtında yapılan bir etkinlik olmamaktadır. Dalış, iki farklı şekilde sınıflandırılabilir. Bunlardan ilki ve oldukça yaygın şekilde yapılanı, serbest dalış olarak adlandırılan, scuba diving olarak karşımıza çıkar. Bu dalışın diğer bir ismi ise atletli dalış olmaktadır. Serbest dalış için kullanılan dalış elbisesi diğer dalış modelinden farklıdır. Atletli dalış olarak adlandırılmasından anlaşılacağı üzere, hava literatürü söz konusudur. Serbest dalış yapan kişiler, hava tüpü kullanmaz. Dalgıç, nefes alır ve suyun altına serbest şekilde dalar. Türkiye’de genel olarak balık avı ya da midye avı için bu tarz dalışlar yapılmaktadır. Ancak Dalış kemeri olmadığı için scuba diving için derine dalma söz konusu olmamaktadır.
Dalış Malzemeleri Nelerdir?
Dalışın en önemli güvenlik araçları dalış malzemeleri olarak olarak kabul edilmektedir. Dalgıçların dalış ekipmanları, mevsim koşullarına, dalış yöntemine ya da ne kadar derinlikte olacağına göre farklılık gösterebilir. Hususi olarak üretilen dalış elbisesi dalgıç dalış yaparken üşümemesi için ya da dalışta iken herhangi bir çapma sonucu yara almaması için dizayn edilen ve kullanılan giysilerdir.

Dalış kıyafetleri üç ayrı sınıfta incelenebilir. Bunlar sırası ile; ıslak dalış elbisesi, yarım dalış elbisesi ve kuru dalış elbisesi olarak sıralanabilir. Bu üç dalış ekipmanı da kendi aralarında özel bir şekilde üretilir ve ona göre teknikleri, özellikleri bulunur. Dalış kıyafetleri yakından incelendiğinde ise, ıslak dalış elbiselerinin acemi dalgıçlar için üretildiği düşünülebilir. Neopren ile üretilmiş olan bu giysilerde amaç; dalış yapan kişinin dalış sırasında üşümesini engellemektedir. Yarım ıslak olan dalış elbiseleri tam ıslak dalış elbisesi ile aynı malzemelerden üretiliyor olsa da aralarında bazı farklar bulunur. Bu farklardan en önemlisi giysinin kısa kol ve şort şeklinde olmasıdır. Bu giysi, genel olarak yaz mevsimde dalgıçların tercih ettiği giysilerdir.  Kuru dalış kıyafeti ise saatler boyunca süren uzun süreli dalışlar için özel olarak dizayn edilmiştir. Bu dalış kostümü ıslanmak ile beraber bütün dış etkenlerden koruyacak şekilde tasarlanmış giysilerdir. Bu tür dalış kıyafeti uzman dalgıçlar için dizayn edilir. Dalış kıyafetleri ile beraber dalış çantası da kullanılır. Dalış çantası, dalışlar malzemelerinin yerleştirilmesi için tasarlanmıştır. Dalış malzemelerinden bir diğeri ise yüzme paletleri olarak sayılır. Yüzme paletleri, dalış yapan kişinin yüzmesini kolaylaştırması için kullanılan ekipmandır.
Dalış günümüzde özellikle gençler arasında oldukça popüler olan, en keyifli sporlardan biridir. Bazıları balık avı için dalarken, bazıları yalnızca sualtının eşsiz dünyasını keşfetmek için dalış yapmaktadır. Amacınız ne olursa olsun, dalış yaparken öncelikli hedef mutlaka güvenlik olmalıdır. Bizler www.balikmarketim.com olarak güvenliğinizi ön planda tutuyor, özellikle en ufak dalış malzemelerinde bile kaliteden ve güvenlikten ödün vermeden, en uygun fiyatlarla direkt olarak üreticiden tüketiciye satış yapıyoruz. Hediyeli gönderimler ve birçok kampanya ile müşteri memnuniyetini yükseltmek için her zaman çalışıyoruz.
 

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ