İstanbul'da Kar Yağışı Devam Edecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Dün akşam başlayan kar yağışı bugünde etkisini arttırarak sürdürüyor. İstanbul’un bazı kesimlerine zaten kar yağıyordu. Fakat, 10 aralık 2013 saat 22:00’dan itibaren İstanbul’un tamamında kar yağışı başladı. Sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı gök gürültülü olarak ve zaman zaman dolu şeklinde yağdı. İstanbul’lular okulların tatil olmasını bekliyordu. Fakat, Vali okulları tatil etmedi ve veliler ise öğrencileri okullara göndermek istemedi. Kar yağışının ne kadar devam edeceğiyle ilgili açıklamalarıda haberimizde bulabilirsiniz.
İstanbul’da Kar Yağışı Sonrası Ulaşım
İstanbul’da kar yağışı uzun süredir arzulanan ve beklenen bir durumdu. Fakat, bu kadar etkili olacağıda Aralık ortaları için beklenmiyordu. Geçtiğimiz yıl şubat ayında yağmaya başlayan kar bu yıl İStanbul’a erken geldi. İstanbul’lular bu yıl ilk kar yağışının verdiği mutluluğu yaşıyor. Kar yağışı dün akşam saat 22:00’dan itibaren etkisini arttırarak bugünde devam ediyor. Karla mücadele ekipleri İstanbul’un dört bir yanında yolları açmaya çalışırken, bazı yollarda trafik ilerlemiyor. Dün gece Galatasaray – Juventus maçının tatil edilmesi sonrasında sahadan ayrılan seyircilerde kısa süreli bir yoğunluk oluşmasına neden olmuştu. Özellikle Seyrantepe bölgesinde oluşan yoğunluk birkaç saat sonra sona ermişti.
istanbulda-kar-yagisi-devam-edecek-mi
İstanbul’da Kar Yağışı Devam Edecek mi?
10 aralık 2013 tarihinde başlayan kar yağışı bugün devam ediyor. Zaman zaman fırtına ve gök gürültüsüyle birlikte kar yağışı 11 aralık 2013 yani bugün ve 12 aralık 2013 ve yarında devam edecek. Kısacası kar yağışı Salı akşamı başladığı gibi çarşamba günü ve perşembe öğleden sonraya kadar etkisini sürdürecek. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorunlar yaşanabileceği için vatandaşların özel araçlarıyla yollara çıkmaması isteniyor. Ayrıca yollara çıkan araçlarında mutlaka kar lastiklerini takması ve mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarının kullanılması yetkilliler tarafından önerilmeye devam ediyor.
istanbulda-okullar-kar-tatili-olacak-mi
İstanbul’da Okullar Neden Tatil Edilmedi?
İstanbul’da okullar kar yağışına rağmen tatil edilmedi. Özellikle Vali’nin geçtiğimiz gün açıklamasında “Öncelikle bol bol kar yağsın, sonra düşünürüz” şeklinde açıklamasının ardından dün akşam yağan kar 25 cm yi bulmuştu. Kar yağışı nedeniyle öğrenciler zor anlar yaşadı. Fakat, İstanbul’da okullar kar nedeniyle tatil edilmedi. Velilerde duruma isyan etmiş durumda. Özellikle ilköğretim öğrencilerinin için okulların tatil edilmesi gerektiği düşünülüyor. Yarın devam edecek olan kar yağışı için İstanbul’da okulların tatil edilip edilmeyeceği ise şimdilik merak konusu oluyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ