İyi Bir Yatırımcı Olmak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Günümüzde herkesin hayali iyi bir yatırımcı olmaktır. Genelde herkesin aklına bir fikir gelir ve bu fikri uygulamaya dökmek ister. Ama yatırım olmak akla gelen herşeyi yatırıma dökmek değildir. Yatırım yapmadan önce çok detaylı ve ince bir araştırma yapılması gerekmektedir. Yatırım yapmak için sadece yatırım yapacak paranızın olması ve cesaret yeterli olmayacaktır. Bunun yanı sıra iyi bir yatırımcı olmak için ve fırsatları değerlendirmek için bir takım özellikleri daha benimsemeniz gerekecektir.
İyi Bir Yatırımcı Nasıl Olmalıdır?
Ticaret ortamı, sosyal çevre, merak, yatırım yapacak paranın olması gibi nedenler şahısları yatırım yapmaya itebilmektedir. İyi bir yatırımcı olmak için yatırım yapılacak alanda araştırmalar yapılmalıdır. Rekabet oranı belirlenmeli ve yatırım yapacağınız paraya sahip olmanız gerekmektedir. Özellikle yatırım sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı kullanabileceğiniz bir miktarıda her zaman hazırda tutmalısınız. Aksi halde kolay şekilde iflas edebilir ve elinizde olan parayıda batırabilirsiniz.
Yatırımcı Fark Yaratmalı
Yatırım yapmak için iyi bir strateji belirlemeniz gerekiyor. Kar ne kadar fazla olursa olsun girdiğiniz sektöre yem olmamak için iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Farklı olmaya çalışmaktan ziyade fark yaratmaya çalışmanız gerekmektedir. Hiç üretilmeyen yada bulunduğunuz ilçede satılmayan bir ürünün satışı yapmak önemli değil. Öneml olan çevrenizde bulunan şirket ve şahıslardan farklı olmanızdır. İşlek bir caddede bir fast food ürününü satarken zorluk çekebilirsiniz. Çünkü, sizin gibi onlarca fast food satıcısı olacaktır. Bu durumda yapmanzı gereken fark yaratmaktır.
iyi-bir-yatirimci-olmak
Bir Yatırımcıda Bulunması Gereken Özellikler
Her yatırımcının kendine has özellikleri bulunabilir. Fakat, genel anlamda yatırımcıda bulunması gereken özellikler şöyledir;
1- Cesaret
2- Araştırma ve Merak
3- Azim
4- Öğrenmeye Açık Olma
5- Risk Alabilme
6- Doğru Zamanlama
7- Fark Yaratabilme Yeteneği
Eğer yatırım yapmak istiyor ve iyi bir yatırımcı olmak istiyorsanız, cesaretli olmasınız. Fakat, cesaretten kasıt deli cesareti değil. Doğru zamanda doğru oranda risk almayı bilmelisiniz. Araştırmadan yatırımcı olunmaz. Araştırma yapmayı sevmeli ve işinize merak duymalısınız. Azimli olmalısınız. Yolunuza çıkacak engelleri aşmak için gayret göstermeli ve ufak sorunlarda pes etmemelisiniz. Öğrenmeye açık olmalı ve yeni şeyler öğrenmekten çekinmemelisiniz. Risk alabilmelisiniz. Ortaya para ve zaman koymadan yatırımcı olamazsınız. Risk almadan kazanmak bir yatırımcı için neredeyse imkansız. Zamanlama oldukça önemlidir. Bir işe yatırım yaparken o işin hangi zamanlarda ne kadar gelir sağlayabileceğini bilmeli ve iyi bir zamanlama ile işe giriş yapmalısınız. Diğerlerinden farklı olma yeteneğinizde size büyük bir artı katacak, iyi bir yatırımcı olma yolunca bu özellikler sayesinde başarı elde edebilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ