Kar Yağacak mı? Hava Durumu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Soğuk hava dalgası geliyor. Meteoroloji bazı illere yılın ilk karı yağacağını bildirdi. Hafta sonu soğuk hava ve kar yağışı bekleniyor. Yurt genelinde etkili olacak soğuk hava dalgası için 7 aralık 2013 cumartesi sabah saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor. Türkiye’nin sadece doğu bölgesinin doğu kesimleri dışında diğer kalan tüm bölgelerde soğuk hava ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji soğuk hava, kar yağışı ve don olayları için uyarılar yapmaya devam ediyor.
Kar Yağacak mı?
Karın en çok yoğun olması beklenen şehirler Bartın, Düzce, Kastamonu, Zongultak, Karabük, Hatay gibi şehirler iken Akdeniz’in kıyı kesimleri ile Ege’nin büyük bir bölümünde şiddetli yağmur bekleniyor. Yağmurdan etkilenecek diğer bir kesimde Güneydoğu Anadolu olarak belirlenmekle birlikte bazı illere karla karışık yağmur ve sadece kar şeklinde yağışların yer alması bekleniyor.
kar-yagacak-mi-2014
Kar Ne Zaman Yağacak?
Soğuk havanın 7 aralık 2013 cumartesi gününden itibaren etkili olması beklenirken, 8 aralık 2013 pazar gecesinden itibaren şiddetini arttırarak ülke genelinde kar yağışının olması bekleniyor. Tam soğuk hava dalgası gidecekken 10 aralık 2013 tarihinde Kuzeybatı kesimlerinden yeni bir soğuk hava dalgasının gelmesi bekleniyor.
kar-ne-zaman-yagacak-hava-durumu
Meteoroloji Hava Durumu Kar Yağışı
Hafta sonundan itibaren Karadeniz bölgesinin Kuzeybatısında şiddetli rüzgar ve yoğun kar yağışının olabileceği meteoroloji tarafından belirtiliyor. Kısacası cumartesi gününden başlayarak gelen soğuk hava, yaklaşık 1 hafta boyunca etkili olacak ve kar yağışı ülke genelinde etkisini gösterecek. Meteorolojide gelecek olan soğuk hava dalgası, kar yağışı ve don olaylarına karşı tümm vatandaşları tekrar tekrar uyarmayı ihmal etmiyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ