Kediler Neden Bir Yerleri Tırmalama İhtiyacı Duyar?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kedi tırmalama minik tüylü dostunuz için hem eğlenceli hem de sağlığı için gerekli bir eylemdir. Kediler için tırmalama, iç güdüsel bir eylemdir. Yalnızca yavru kediler değil, yaşlı kediler de tırmalama ihtiyacındadır. Kedilerin tırmalaması doğal bir alışkanlıktır. Tıpkı büyük kedi atalarında olduğu gibi minik kedi dostlarımız da hem esnemek, hem de tırnak sağlığı için tırmalama işlemi yapar. Kedi tırmalama güdüsü, kedi psikolojisi bakımından da oldukça önemlidir. Kediler kendi bölgelerini işaretlemek için de tırmalama eylemini yerine getirebilir. Bunun yanı sıra kedilerin tırmalamasının en önemli sebebi ise elbette kokularını bırakmak, pençelerini keskinleştirmek ve bacaklarını germektir. Evin bazı bölümlerini tırmalamaması ve koltuklarınıza zarar vermemesi için de minik dostunuz için doğru ve çekici bir tırmalama tahtası satın almanız gerekmektedir. Evcilal olarak sizler için en kaliteli, kediniz için en eğlenceli tırmalama tahta çeşitlerini sunmaktan mutluluk duyarız.
Kedi Tırmalama Tahtası
Kedi tırmalama tahtası minik dostunuzun patilerine zarar vermeyen ancak tırmalama güdüsünü tatmin eden bir ekipmandır. Kullanışlı tasarımları ile minik dostunuzun tırnak bakımını yaparken aynı anda oyun onamasına da destek sağlar. Evcilal olarak hem kedinizin tırmalama eylemini gerçekleştirebileceği, hem de tırmanabileceği özel tasarım tırmalama tahtalarına göz atabilirsiniz. Kedi tırmalama tahtaları genel itibari ile kediniz üzerine yüklendiğinde düşmeyecek ve devrilmeyecek bir yapıda olmalıdır. Dengesi ve kalitesi bu sebeple oldukça önemlidir. Tahtanın uzunluğunu ve genişliğini kedinizin ihtiyaçlarına göre seçebilirsiniz. Özellikle kediniz evinizde istemediğiniz objeleri tırmalıyorsa (koltuk, sandalye, yatak başı vb.) mutlaka dikkat çekici bir tırmalama tahtası almanız gerekmektedir. Halen tırmalama tahtasına yüz vermiyorsa, tırmalama tahtasına sitemiz üzerinden satın alabileceğiniz kedi otunu serpiştirebilirsiniz. Bu sayede minik dostunuz istemediğiniz yerleri tırmalamayacaktır.

Kedi Maması
Kedi maması minik dostunuzun sağlıklı ve mutlu yaşamasını sağlayan en önemli unsurdur. Kedi maması seçerken kedinizin yaşına, kilosuna, sağlık durumuna ve cinsine göre seçim yapmanız gerekmektedir. Yavru bir tekir ile, yaşlı bir British short hair’in ihtiyaçları aynı değildir. Bu detaylara dikkat ederek sitemiz üzerinden en kaliteli kedi mamalarını, en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ