Kıyafetinize Uygun Çanta Nasıl Seçilir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Dışarı çıkacağımız zaman nereye gidersek gidelim, ilk olarak vücut yapımızı tanıyarak vücut yapımıza uygun olan kıyafetleri seçmek olur. Bir sonraki adımda ise seçilen bu kıyafetler kombinlenir. Eğer iyi giyinmek istiyorsanız bunun püf noktasının bu iki konunun ayrılmaz bir bütün olduğunu kabullenmek ile başlıyor.
Kombin yapmak, sahip olduğunuz kıyafetleri, aksesuarları vücudumuza ve tarzımıza en uygun şekilde bir araya getirmek ile olur. Konbin yapmak, sahip olduğunuz kıyafetleri, aksesuarları vücudumuza ve tarzımıza en uygun şekilde bir araya getirmekle olur.
Unutmamanız gerekir ki seçtiğiniz kıyafetler ve renkler kişiliğiniz hakkında insanlara fikir verir. Çünkü insanlar sizlerle ilgili ilk izlenimlerini, ilk düşüncelerini sizin yansıtan kıyafetlerinize ve mimik şekillerinize bakarak oluşturur. Bu yüzden de kıyafet, aksesuar ve çanta seçimi oldukça önemlidir.
Kıyafet seçiminden sonra kadınların en fazla önem verdiği konulardan biri de kıyafetlerinin en güzel tamamlayıcısı olan çantalardır. Ayakkabı ve çanta dendiği zaman kadınlar için hayat durur. Dolabımızda dünyalar kadar çanta bulunur, hatta içlerinde sadece bir kez kullandığımız ya da alıp hiç kullanmadan bir köşeye attığımız çantalarımız bile vardır.

Çanta seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, modaya uygun olmasının yanında, kıyafete de uyum sağlamasıdır. Zaten uyumlu giyinmeyi seven kadınlar, hangi kıyafetin altına hangi çantayı kullanacağına çok dikkat ederler. Çanta ile kıyafet ve ayakkabı uyumu olduğu zaman kendinizi her zaman daha şık hissedersiniz.
Çanta ve ayakkabı tonları birbirine yakın olduğu zaman kıyafetinizin daha güzel bir görünüme sahip olur. Doğru renkte çanta seçimi yaparsanız kendinizi kadaha göz alıcı bir hale getirirsiniz. Bu yüzden bugün sizler için kıyafetinizle uyum sağlayacak, kombinlerinizi tamamlamanızı sağlayacak çanta kıyafet seçimine yer vereceğiz.
1) Çanta ve Ayakkabı Kombini
Kadınlar için kıyafet tamamlayacı en önemli aksesuar nedir diye sorsalar şüphesiz ki ilk söyleyeceğimiz parçalarında başında çanta ve ayakkabılar yer alır. Dolabımızda sayısını bilmediğimiz kadar ayakkabı ve çantamız olsa da biz kadınlar için hiç farketmez.
Zaten çanta satın almak için bir mağazaya gittiğimiz zaman genelde ilk düşündüğümüz kriterlerden biri, ayakkabılarımıza uyup uymayacağıdır. Çanta konusunda en alışık olduğumuz konu çanta ve ayakkabı uyumudur. Bir ayakkabı aldığımızda yanına mutlaka ona uyum sağlayacak bir çanta alırız ya da tam tersi çanta aldığımızda yanına bir ayakkabı…
Çanta alırken ayakkabıyla uyumlu olmasını nasıl sağlarım diye sorarsanız, dikkat etmeniz gereken konu çanta ve ayakkabıların renklerinin, desenlerinin veya kumaşlarının aynı olması gerekir. Böylece hemen hemen her kıyafetinizle uyum sağlmasını kolaylaştırmış olursunuz.
2) Çanta İle Bütünleşen Kıyafet Kombini
Çanta ile bütünleşen kıyafet nasıl olur diye düşünebilirsiniz. Burada kast ettiğimiz çanta ile elbise deseninizin çok uyumlu yahut benzer olması durumudur. En çok sevilen çantalardan biridir aslında. Çünkü giyilen kıyafetle aynı desene sahip olan bu çantalar kıyafetinizle bir bütün oluşturduğu için görüntünüzü kesmemiş ve daha uzun daha ince görünme şansını yakalamış olursunuz.
Özellikle de minyon yahut kısa boylu olan kadınların, kombin yaparken vücudunu bölmeyecek parçalara ihtiyacı vardır. Bu tarz çantalar da onların başında gelir Bu yüzden mümkün olduğunca, her kıyafetinizin desenine uygun olan çantaları satın almanız sizin için daha uygun olacaktır. Tabii böyle dedik diye birebir aynı deseni bulmaya çalışmayın, benzer modelleri de kullanarak bu sorunu aşmış olursunuz.
3) Kıyafetiniz ve Çantanızla Aynı Rengi Giyin
Eğer boyunuz yeteri kadar uzun değilse ya da olduğunuzdan daha ince görünmek istiyorsanız, baştan ayağa aynı renk giyinerek olduğunuzdan daha uzun ya da daha zayıf görünebilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz kıyafet deseni ile aynı desene sahip çanta kullanmakla aynı sebepleri içermekte aslında.
Diğer konudan farklı olarak, kıyafetinizle aynı deseni bulmak biraz daha zor olacağı için kıyafetinizle tamamen aynı renk kombin oluşturmak çok daha kolay. Bu yüzden de desen konusunda zorlanırsanız, kıyafetinizin rengiyle aynı çantayı seçerek bir bütünlük oluşturabilirsiniz.
Tabii zaten uzun boylu ve ince bir vücuda sahipseniz illa ki aynı renk kombin yapmak zorunda değilsiniz. Aynı renk kombinin aksine tam tersi zıt bir çanta rengi de tercih edebilirsiniz.
4) Spor ve Şık Kıyafetlerle Çanta Uyumu
Spor şıklık, klasik parçaların aksesuarlarla olan uyumu göz önünde bulundurularak kombinlenmesidir. Bu nedenle bu tarzda bir görünüm elde etmek isteyenler, çanta seçimine özen göstermelidir.
Eğer bu tarza uygun giyindiyseniz; küçük ve klasik bir çanta seçerek klasik şıklığı devam ettirebilir, dilerseniz de büyük ve geniş bir çanta kullanarak tarzınızı sporlaştırabilirsiiz. Çanta seçimi tamamen sizin tercih ettiğiniz kıyafet kombinlerine göre şekillendirilebilir.
5) Kıyafetinizde Hakim Olan Rengi Seçin
Kıyafet ve çanta rengi uyumu nasıl olmalı şeklinde çok soru gelmekte. Aslında kıyafete göre çanta seçmek inanın hiç zor değil. Çünkü kıyafetler ile çantayı uyumlu kullanmanın, kombin yapmanın en kolay yollarından biridir.
Özellikle de üzerinizde desenli kıyafetler yer alıyorsa, tek yapmanız gereken kıyafet içinde yer alan hakim rengi bulmak ve o renkten bir çanta seçimi yapmak. Bu yüzden de kıyafetteki ya da desen içerisindeki renkleri sınırlandırmamak gerek. Çünkü desen içerisindeki bir rengi seçerek kombin yapmak çok daha kolay. Ancak bu noktada kıyafetinizdeki diğe detaylar ile yaratacağı uyuma da dikkat ediyor olmanız gereklidir.
Yaptığınız kombinlerin starı çanta olsun istiyorsanız, onu üzerinizdeki parçalardan ayırabilirsiniz de. Böylece çantanızla tüm dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Yapmanız gereken yukardakinin aksine, seçtiğiniz çanta rengi, deseni yahut da modeli tüm kombin içerisinde dikkat çekmeli. Böylece kombininizin starı seçtiğiniz çanta olacaktır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ